Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепи промени, целящи да оставят депутатите от БСП без заплати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ДПС няма да подкрепи промените в правилника, целящи депутатите от БСП, които са извън пленарната зала, да останат без заплати.

Това става ясно от изявление на зам.-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред медиите.

“Парламентаризмът не е това, което си мислят някои – натискане на копчета и обслужващ персонал”, изтъква в кулоарите на парламента Цонев.

 

“Предложенията за промени в правилника на Народното събрание, в които става въпрос за спиране на заплатите на народните представители, са посегателство върху парламентаризма”, бе категоричен той.

 

Йордан Цонев коментира предложениято за промени в правилника на Народното събрание, с които да бъдат удържани средства или да не бъдат изплащани заплати на народните представители, които отсъстват от парламента без основателна причина.

 

“Аз видях няколко проекта, за кой говорите, не знам. Нашата оценка е, че повечето от тях са посегателството върху парламентаризма. Буквално посегателство върху парламентаризма. В Конституцията има текст за свободната воля на депутатите – малко да се замислят“, обърна се към журналистите той.

“Нито едно от предложенията няма да бъде подкрепено от ДПС. Нашата теза се казва пред вас, ще се каже и в комисия, и в зала. Зачестиха посегателствата върху парламентаризма, включително и по битови-организационни финансови въпроси. Време е да се замислим и аз ви призовавам да излезем от това дребнотемие и да помислим какъв тип държава искаме да имаме”, каза още Цонев.

“ДПС няма да последва примера на БСП и няма да напусне парламента. Всеки опит парламентът да бъде превърнат в услуга или слуга на някого, е вреда за гражданите и държавата. Никой не говори за работата, която трябва да върши парламентът, нито за качеството на законите. Никой не говори, че се занимаваме с дневен ред, чиято задача е само да запълни времето. И това го прави управляващото мнозинство. Да не би да вкарат някой законопроект, който да развали и без това скапания им брак с националистите“, допълни Йордан Цонев.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар