Йордан Цонев: Зад ПП стои същият кръг, който наложи ГЕРБ през 2009 г. – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Йордан Цонев: Зад ПП стои същият кръг, който наложи ГЕРБ през 2009 г.

стоп кадър,Нова

„С нашите кандидати искаме да покажем нашата визия за президентската институция. Искаме и да покажем на обществото, че ДПС също има програма с общоевропейски акценти. Нито едно име още не сме завъртели. За нас Румен Радев не е удачната кандидатура за решаване на кризите, той не стои в конституционната рамка“.

Това каза пред БНР зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Според него „Продължаваме промяната“ (ПП) е президентска партия и се промотира с агресивна медийна кампания:

През 2009 година със същата агресия и същият кръг задкулисие наложи ГЕРБ и Бойко Борисов. За това имам признание от самия кръг. Кръгът „Капитал“, идеологът е Иван Кръстев, изпълнителят е Иво Прокопиев. Между двата продукта ребрандираха няколко пъти градската десница… Кирил Петков има бизнес и политически връзки с този кръг„.

В предаването „Неделя 150“ Цонев допълни:

Хората не ни пращат предварително в парламента, за да има разделителни линии. Може да има по програма, по морални убеждения. Но априори да кажеш – тези партии няма да участват в следващия парламент в съставянето на правителство, това означава, че казваш на 1,5 млн. избиратели – пуснете гласа си, но ще гледате мача отблизо. Това обезсмисля демокрацията. Трябва да няма разделителни линии. Която партия спечели изборите, да представи програма, платформа за реформи, ако намери общ език с други партии, независимо кои са те, да правят кабинет„.

В което и управление да участват ДПС ще искат да бъде разграден авторитарният модел.

Авторитарният модел на Борисов беше заменен от авторитарния модел на Радев. Реваншизмът не е отговор на авторитаризма. Отговор на авторитаризма е възстановяване на ролята на отделните власти, отделните институции. Искаме изпълнителната власт и държавните органи да не бъдат използвани като бухалка срещу бизнеса и хората. Трябва да има програма за ускорено икономическо развитие“.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар