Йотова: Наш дълг е да върнем децата в България – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Йотова: Наш дълг е да върнем децата в България

Президентство на Република България

Дълг на всички държавници е да изпълнят посланието от песента на Мими Иванова – Българийо, децата ни върни”, каза Илияна Йотова на гала концерта на VI Национален младежки конкурс “Петнадесет лалета”. Вицепрезидентът е патрон на конкурса за втора поредна година.

Илияна Йотова определи инициативата като чудесна традиция – да събира таланти и усмивки на стотици деца от цяла България. Тази година участниците във фестивала са рекорден брой – 400. “Мотото на този конкурс трябва да бъде България вече намери своите таланти”, заяви вицепрезидентът.

“Учете и разпространявайте не само музиката, не само древната култура на България, а и пейте повече песни на красивия ни български език. Учете се от красивите послания, които срещате в песните“, призова вицепрезидентът младите даровити деца и пое ангажимент техните таланти да представят България и на международна сцена.

Илияна Йотова благодари на родителите и на музикалните педагози за това, че окуражават децата да развиват таланта си. “Не ги оставяте изцяло на интернет и пред компютъра”, допълни Илияна Йотова.

Национален младежки конкурс “Петнадесет лалета” в град Хисаря се организира от Сдружение “Петнадесет лалета”, Община Хисаря и Читалище “Иван Вазов”. Илияна Йотова се срещна и с вдъхновителите на фестивала – Мими Иванов а и Развигор Попов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар