Йотова на амбразурата за Радев: Асен Василев иска да отклони вниманието от себе си – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Асен Василев се опитва да отклони вниманието от себе си. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира спора между финансовия министър и президентът Румен Радев по повод информацията за евентуална продажба на близо 700 хил. дка обработваема земеделска земя от Държавния поземлен фонд:

“Финансовият министър беше разкрит. Разкрит първо –  волю или неволю, от земеделския министър, който е споделил в процеса на обсъждане на бюджета, че се готвят да продават земеделски земи.

След това от самата земеделска комисия в  Народното събрание. За да отклони вниманието от себе си, защото вероятно е смятал, че някъде в многото цифри и в многото дискусии с лека ръка може да продаде този поземлен фонд, естествено е да хвърли вината на г-н президента, тоест там, където вина няма.”

Йотова изрази резерви към проектобюджета за следващата година:

“Ние сме пред голямо изпитание да бъде приет бюджетът. Днес, вие сигурно сте запознати с изключително компетентното мнение на управителя на БНБ, който много дипломатично се изрази, че това е небалансиран бюджет, тоест сметките за държавата са грешни.

 Аз много се надявам на една съдържателна дискусия вътре в пленарна зала, дано разумът да проговори.

Както виждате днес беше отхвърлен и бюджетът на Здравната каса, тоест и в самото управление, и в подкрепящите партии в коалиция или некоалиция, има тежки съмнения за това как са правени сметките в държавата.”

Вицепрезидентът беше критична и към ситуацията в София след падналия сняг:

“По-голяма, как да кажа, не само безхаберност, а безпомощност, аз в София не съм виждала в последните години.”

Йотова присъства на официалната церемония по награждаване на победителките за 2023 по националната програма “Жените в науката”, чийто домакин е Софийският университет. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар