Йотова съгласна: Да има референдум за Истанбулската конвенция – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

П риемам изцяло предложението на БСП да има референдум за Истанбулската конвенция. Нека да има референдум, това означава да се разясни този документ на хората. Това заяви пред bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея кабинетът е гласувал конвенцията прибързано, преди да подготви пакет от закони, които да я придружават.

През изминалата седмица Йотова и президентът Румен Радев дадоха брифинг по повод година от встъпването им в длъжност.

По думите на Йотова властта не е променила Радев. “Президентът сам взима решенията. Чува различни мнения, но последната дума е негова”, коментира тя, запитана зависим ли е президентът от БСП при взимането на важни решения.
В отговор на въпрос приема ли тезата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че ниският рейтинг на институцията се дължи и на нападките на Румен Радев вицепрезидентът каза: “Румен Радев не е обидил парламента като институция, това беше загриженост и тревога”, посочи Илияна Йотова.

Тя защити правото на БСП да внесе вот на недоверие и коментира, че лош вкус по-скоро е внушението, че “трябва да заметем всичко под килима, за да се представим пред Европа”.

Йотова коментира и казуса с убиеца на баща ѝ, който поискал да бъде помилван.

“Опитах се да прочета документите, но в първите страници прочетох някои неща и затова помолих президента да се занимае с тоя случай по изключение. Всъщност прочетох последните думи на баща ми, които никога не съм виждала преди това. С ясното съзнание, че животът му завършва, неговото послание е към мен и сестра ми”, разказа Илияна Йотова.

Бащата на Йотова – Малин Тодоров е нападнат с нож във влака София – Драгоман преди 15 години, починал е от раните в “Пирогов”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар