Йотова: С позицията си за войната в Украйна президентът говори с гласа на разума – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Йотова: С позицията си за войната в Украйна президентът говори с гласа на разума

стоп кадър/НОВА

От позицията на президента Румен Радев за войната в Украйна говори гласът на разума и отговорността на държавния глава към българските граждани и Българската армия. Това е и гласът на един генерал, който е и професионално подготвен, за разлика от тези, които политиканстват по тази тревожна тема. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя коментира приетата в София от Парламентарната асамблея на НАТО декларация за подкрепа за Украйна. “За мен по-важен е въпросът какво ще е развитието на тази декларация на предстоящата Среща на върха във Вашингтон. Чуват се много европейски гласове, които не са съгласни с нея”,  посочи Йотова.

По думите на вицепрезидента тази тема ще се дискутира и в рамките на Европейския съюз на Европейския съвет в края на юни и в контекста на недоброто състояние на европейския бюджет. “За българска употреба е ясно защо се говори в предизборна кампания по този начин”, каза Йотова, помолена да коментира отправени критики към президента Радев във връзка с позицията му за мирното решаване на военния конфликт в Украйна.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар