Й. Цонев: Основното човешко право е на живот, пред него всички останали имат второстепенно значение

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Основното човешко право е на живот, пред него всички останали имат второстепенно значение. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на дебата за работата на Народното събрание по време на извънредно положение, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Ние в момента не гарантираме правото на живот на народните представители, нито на хората, с които контактуваме, нито даваме пример, че спазваме изискванията. В момента заради пандемията, заради опасността за живота на хиляди, на стотици хиляди граждани по света, се суспендират временно основни човешки права. Правото на свободно движение, правото на свободно изразяване по определени теми. Правото на труд дори. Ако това е така, ние трябва да прогласим, че основна наша задача е да гарантираме правото на живот”, допълни Цонев.

Според него правото на живот се гарантира, като не го застрашаваш твърде. “Лекарите казват, че ние го застрашаваме”, допълни още Цонев. По думите му от 20 дни депутатите се правят на безмсмъртни.

“Народното събрание трябва да продължи да работи. То трябва да спре да работи по този ред. Предложихме дистанционно, предложихме да работим от кабинетите си. Предложихме да гласуваме от кабинетите си. Има стенограми от заседания на Председателския съвет”, изтъкна още Цонев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар