Кабинетът: Няма спрени мерки за бизнеса – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Категорично няма спрени или замразени социално-икономически мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите в условията на пандемия. Това съобщиха от Министерския съвет ден след като президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов заяви, че мерките за подкрепа на заетостта не са гарантирани финансово.

“Чуха се две неща – първо – че май някой не харесва тези мерки изобщо като такива, и второ – вече като оправдание – май са достигнати разходните тавани. Когато някой не иска да направи нещо, стигаме до там, че няма пари”, каза Манолов.

Опасността от спирането на мерки произтича от несъобразяването на сроковете за тяхното изпълнение от страна на предходното правителство, пишат от администрацията на служебния кабинет “Янев”.

Служебният кабинет работи активно по проблема, като вече са проведени работни срещи с представители на синдикати, работодателски организации и Асоциация на банките в търсене на оптимални решения във възможно най-кратки срокове.

Правителството работи целенасочено за подобряването и повишаването на ефикасността на мерките съобразно потребностите на най-тежко засегнатите от кризата.

От правителсвената пресслужба обявиха, че ще информират своевременно за резултатите по темата.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар