Кабинетът отмени спорна сделка за военен имот в „Младост“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството отмени решението си от 4 ноември, с което беше дало съгласие за извършване на продажба на имот – частна държавна собственост, предоставен за управление на Министерството на отбраната, съобщи пресслужбата на Министерския съвет след днешното му заседание.

“Теренът от 11,5 дка в столичния ж.к. “Младост” ще бъде предоставен по съответния ред на Столична община за реализиране на озеленяване, обекти за спорт, развлечения и социално-културни дейности”, гласи решението. Премиерът в оставка Бойюко Борисов обяви това си намерение още миналата седмица.

Прието е било и решение за намаляване на капитала на “Национална спортна база” ЕАД чрез обезсилване на акции на стойност, съответстваща на стойността на правото на собственост върху имот от 7,5 дка в столичния район “Красно село”. Теренът е в района на конната база в местността “Славия” и ще бъде прехвърлен безвъзмездно на Столична община за изграждане на ново метро-депо за престой, ремонт и обслужване на влаковете. Депото е включено като самостоятелен подобект при строителството на третата метролиния в София.

За срок от 10 години в полза на Народно читалище “Елин Пелин – 1977” във Варна е било учредено безвъзмездно право на ползване върху част от сградата на ул. “Елин Пелин” 57а в града. По този начин културната инструкция ще може да продължи осъществяването на общественополезна и образователна работа, като развива дейността на своите школи, клубове, формации и библиотека.

На община Черноочене пък беше прехвърлено правото на собственост върху седем поземлени имота с обща площ 4,2 дка, намиращи се на нейна територия. Решението позволява да бъде реализирано изграждането на местен общински път от Комунига през Женда, язовир “Боровица”, Безводно до разрушения участък при км 19+880.

Община Варна получава собствеността върху имот, ползван от закритата професионална гимназия по текстил и моден дизайн. Вижданията на местната власт са да го превърне в младежки център за творчество и иновации и така да подпомогне действията си във връзка с определянето на града за Европейска младежка столица през 2017 г.

Кабинетът е внесъл корекция в решенията си, с които на община Велинград и община Ловеч са предоставени имоти – публична държавна собственост, за реализиране на проекти по процедурата за подкрепа за професионалните училища по Оперативна програма “Региони в растеж”. За да бъдат изпълнени изискванията на оперативната програма, в решенията се допълва, че имотите се предоставят за период не по-малък от 5 години след приключването на дейността на проектите.

В полза на община Плевен е било учредено право на прокарване върху поземлени имоти за изграждане на ВиК мрежа на с. Ясен. Проектът е част от интегрирания воден цикъл Плевен – Долна Митрополия.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар