Кирил Петков

Кабинетът „Петков“ заедно с парламентарното мнозинство, което го подкрепяше, се оказаха едни от най-продажните в най-новата ни история

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От коментара на Лавров за изгонените руски дипломати и сътрудници става ясно, че дипломатическото присъствие на РФ в България ще бъде символично. В същото състояние ще бъде приведен и нашият дипломатически състав в Русия. Предвид последните коментари в руските централни телевизии на драмата с „руските шпиони в България“ е очевидно, че руското обществено мнение се подготвя да третира нашата страна наравно с Литва, Латвия и Естония. Естествено, с всички произтичащи от това пренареждане за нас негативни последствия. Пределно ясно е, че Кирил Петков изпълни чинно една от поставените му задачи от неговите куратори. Кои са те, както казват руснаците, „козе понятно“. Постигнато е практическо блокиране на двустранните отношения.

През есента, когато инфлацията ще придобие двуцифрово значение, а зареждането на личния автомобил на бензиностанцията започне да изглежда като забавление за милионери, то изтрезняването на биомасата ще настъпи моментално и болезнено. Аритметичните фокуси и балони с прекрасния бюджет и енергийната диверсификация ще се спукат и ще го усетим по полупразния хладилник. Ниските цени на руските енергийни суровини поддържаха във форма индустрията на Европа. Германия в икономически план се срива методично. С нея се срива и ЕС, който е в режим на дълбок фадинг. Източна Европа се превръща в сива зона. Балканите ще бъдат бойно поле между глобални и регионални фактори. На Балканите ще се сблъскат остро британският и руският проект. Турските амбиции ще нараснат, защото САЩ и Русия спряха турския военен скок в северна Сирия. Анкара е с много силни позиции в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Северна Македония и България. Ердоган в новата геополитическа ситуация ще преследва още по-настойчиво своите неоосмански амбиции. Турция показа, че може да се справи с Финландия, Швеция и НАТО. Ердоган постави условия и на САЩ, които отдавна не са в най-добрата си форма. Руският и британският проект са антагонистични още в Средна Азия и Закавказието, където Турция има влияние и амбиции.

Очевидно е, че Москва, Лондон и Анкара ще премерят своите сили на Балканите, в Средна Азия и Закавказието. Дребните „риби“ като България в тази битка ще бъдат удобни за договаряне в пакетни сделки. Истеричната евроатлантическа лоялност и раболепие на София могат да изиграят фатална роля за бъдещето на България, която все повече има вид на хипнотизиран заяк пред питон. Всеки от глобалните, регионални, че даже и локални фактори играе за себе си, единствено ние играем само за своите куратори. Затънали в кокошкарски политически игрички ежедневно затриваме България.

Парламентарно представените партии играят с много къс хоризонт и се стремят предимно да захапят кокала. Типичен пример за подобна елементарна игра е Корнелия Нинова, която дори не вярва на това, което тя и нейното клоунообразно обкръжение каканижат по медиите. БСП обикна ДБ и ПП, защото всички са от едно и също котило, с един и същи остапбендеровски профил, и усещат, че техните политически гастроли вървят към неприятен за тях завършек.

Колкото и парадоксално да звучи, всъщност Слави Трифонов извърши истински подвиг като дръпна черджето под краката на ПП. Така Слави развали баш евроатлантическата и персонална далавера. Слави, единствен от коалицията, каза истината и имаше смелост да действа.

Кабинетът „Петков“ заедно с парламентарното мнозинство, което го подкрепяше, се оказаха едни от най-продажните в най-новата ни история.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар