Кадиев: Никога не е ставало дума за парични отношения между мен и Божков

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Георги Кадиев призна, че е направил грешка с предложението за вдигане на данъка за хазарта през 2014 г. Пред bTV той заяви, че няма намерение да се оправядава за това.


БСП и Валери Симеонов в остър сблъсък за демокрацията и хазарта на Божков

“В желанието си да запазя висок данък за еврофутбол, наземния хазарт, с което спестихме 30 млн. лева на държавата, направихме този пропуск по отношение на лотариите през 2014 г., който доведе до загуба за бюджета от около 8 млн. лв. По никакъв начин не ме оправдава, недопустимо е това. Нетно държавата печели, ако беше минал законопроектът на Йордан Цонев, тогава щяхме да загубим 30, не 8 млн.”, каза бившият зам.-министър на финансите.

Той заяви, че няма притеснения, че е проверяван, дори подозира сметките му вече да са гледани:

“Никога не е ставало дума за каквито и да е парични отношения между мен и Васил Божков. Никога не е имало предложение. Никога не съм се страхувал от него, никога не е имало и заплаха. Той очевидно е преценил, че съм дребно камъче, което може да заобиколи, било през Орешарски и Борисов сега. В неговия сигнал се говори за събития от 2014 г. насам”, казва Кадиев.

“В желанието си да поправя тази грешка, с новия парламент внасям законопроект. Описвам, че с ниска ставка се облагат само покер турнирите в игрални зали. В комисия в НС всички депутати гласуват за моя законопроект в бюджетна, включително депутатите от ГЕРБ. Влизаме в зала, 15 души от ГЕРБ гласуват “за” и 15 “против, а останалите ги няма, законорпоектът не минава. Фактът, че така са се разделили, такава е била командата. И те са го ликвидирали този законопроект”, коментира още Кадиев.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар