Кадиев: При затваряне на „Лукойл“ керосинът ще изчезне, ще има недостиг на дизел

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на „Нормална държава“ Георги Кадиев коментира в предаването „Тази сутрин“ на бТВ промените в Изборния кодекс и проекта, предложен от ДПС, с който се забранява износът от България на нефт и нефтопродукти с произход Русия.

„Ако предложението на ДПС, което беше прието от енергийната комисия, бъде прието и в зала, ще имаме най-краткия път към катастрофа. Това ще затвори „Лукойл Нефтохим“, за няколко дни керосинът ще изчезне, а в рамките на две седмици ще спре производството на рафинерията, която освен бензин и дизел, произвежда и други химически отпадни вещества, които няма да има къде да складира. След това ще се появи и логистичният проблем. В момента горивата се придвижват по тръба до складовете на „Лукойл Нефтохим“ в цялата страна, а това ще трябва да се замести с влакови композиции и цистерни, което няма как да стане. След това ще имаме и недостиг на дизел“, заяви Георги Кадиев.

Според него има елегантно решение – проектът да стигне до зала, да го приемат на първо четене и да забравят за него.

„Връщането на хартиената бюлетина е крачка назад. Подкрепям изцяло машинното гласуване. Веднага след избори да се занимаваш с Изборния кодекс, означава, че се готвиш за нови избори, а би трябвало да се готвиш за правителство“, коментира още в предаването председателят на „Нормална държава“.Според него мостовете от БСП към „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ вече са изгорени. А нови избори ще има след Нова година почти на 90% и е необходим нов политически проект като „Нормална държава“.

„Ръководството на БСП се държи като секта – сякаш казват „ние сме най-хубавите и извън нас няма нищо друго“. Изборите обаче не доказват това. За мен БСП е част от историята ми, 10 години бях неин член, но не е част от настоящето ми и не е част от бъдещето ми“, заяви Кадиев.

За него най-важно е да има равнопоставеност – като в ЕС, независимо от големината на една държава, всички имат равен клас.

„Нека да започнем с малкото и да се опитаме да обединим колкото се може повече ляво“, заяви още той.

Какво каза още Георги Кадиев за политическата ситуация у нас, „Лукойл“ и поредния инцидент в АЕЦ „Козлодуй“ вижте във видеото.

Източник: бТВ

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар