Кадри отвътре как НСО извежда майките и Мая Манолова от парламента (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служители на НСО извеждат майките на деца с увреждания и лидерът на Мая Манолова насила от сградата на парламента, където те се барикадираха днес с искане за оставка на правителството. Видеото от ситуацията отвътре бе пуснато в официалния профил на “Изправи се.бг” в социалната мрежа, чийто лидер е Манолова.

На кадрите се вижда как служители на НСО убеждават майките, а след това започват да ги дърпат. Те са легнали на земята, долепили са се до стената и са се обхванали с ръце, за да не могат да бъдат вдигнати.

Чуват се техните викове: “Не ви е срам”, “В каква държава живеем”. Буквално се пищи. На гледката присъства и детето с увреждане Весо, който също се чува, че е направил криза заради агресията, поради което по-късно бе извикана линейка.

Снимка: Булфото

Протестът и акцията на майките и на Манолова започна преди Комисията по енергетика в парламента, на която те не бяха допуснати.

Така те се барикадираха във фоайето на сградата на парламента, където останаха до 18 часа, когато влиза НСО. Всички бяха изведени навън, изнесени за краката и ръцете.

От “Изправи се.бг” съобщават, че журналистите са били изведени преди акцията на НСО. 

“Кадрите са от нашите собствени телефони, а едното от видеата вече е публично достъпно на Фейсбук страницата на майката на момчето с увреждания – Димитрина Русева, заснето с нейния телефон, докато останалите хора във фоайето бяха обект на произвол и физическо насилие от страна на служителите на НСО.

Това са авторски видео материали на участниците в събитието днес и представят документална и автентична гледна точка, за това, което се случи в Народното събрание, следствие на заповед на председателя му Цвета Караянчева и във време, в което медии не присъстваха на събитието.

Подчертаваме, че за употребената сила ще потърсим правата си по закон.

От екипа на “Изправи се.БГ” потърпевшите са експерти, в това число и председателя на Гражданската платформа Мая Манолова, която добре се вижда на видеото”, обясняват подробно от платформата на Манолова.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар