Кадри от дрон показват какво е остана от град Мати в Гърция след смъртоносния пожар (ВИДЕО)

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спасители продължават да претърсват обгорелите площи и морето за оцелели, три дни след избухването на смъртоносен горски пожар, който опустоши гръцкия крайбрежен град Мати и отне живота на най-малко 81 души, съобщава Ройтерс.

Кадри от дрон показват какво е останало след пожарите в Гърция.

Отчаяни роднини молят за помощ от телевизионния екран, а други обвиняват властите за бедствието, което е най-смъртоносният пожар в Гърция от десетилетия.

Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter

“Баща ми беше последният човек, който е говорил с него в понеделник вечерта”, казва пред Телевизия Скай Катерина Хамилотори, която издирва брат си. “Брат ми се е връщал от работа. Нямаме никакви новини оттогава”.

Огненият ад в Гърция взе десетки жертви
БГНЕС

Около 300 пожарникари и доброволци обхождат района, за да издирват десетките изчезнали лица, сред които две 9-годишни сестри.

 

В Атина други роднини се опитват да идентифицират тела, открити в огнения ад. При силно обгорелите тела идентификацията е предизвикателство, коментират експерти.

Преглед на изображението в Twitter

“Ще бъде много болезнено, след това ще имаме идентификация, след това погребения, още болка”, казва кметът на съседния град Пикерми. “Боя се, че броят на загиналите ще нарасне”. Най-малко 178 души бяха ранени в пожара, включително 22 деца. Според първоначалните инспекции над 300 жилища в района са повредени, като много от тях не подлежат на ремонт.

Гърция пожари
БГНЕС

Правителството обяви голям списък от мерки за подпомагане на пострадалите, но това не е достатъчно, за да се облекчи болката на оцелелите.

“Капка в морето”, пише на първа страница в. “Та неа”.

“Това не трябваше да се случва, хората загинаха без причина”, извика обляна в сълзи жена към министъра на отбраната Панос Каменос, който посети Мати и околните райони. “Оставихте ни на Божията милост!”

Курортът Мати, намиращ се на по-малко от 30 километра източно от Атина, е популярна дестинация за местните туристи, включително и за пенсионерите.

Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter

Огънят избухна в понеделник малко преди 17.00 часа, но все още не е ясно какво го е причинило. Заради силните ветрове и гъстата борова растителност пламъците се разпространиха бързо из селището, уточнява “Дарик”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар