Каква ваксина бихте си поставили, ако всички са достъпни?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проблемът с доставки на ваксини в европейските страни доведе до търсене на алтернативни методи.

Унгария стана първата членка на ЕС, която сключи сделка за 2 милиона дози от руския медикамент “Спутник V”. Той вече се прилага и в Сърбия.

От своя страна западната ни съседка стана първата държава в Европа, която разреши прилагането на китайската ваксина на “Синофарм”. Сърбия измунизира населението си с препарата на американската компания “Пфайзер”. В резултат от Белград се гордеят, че са на трето място в Европа и на шесто в света по брой ваксинирани на 100 души.

У нас в понеделник пристигнаха малко над 14 хиляди дози от “Пфайзер” – компенсация на забавените доставки миналата седмица. Здравните власти очакват пратките да станат по-големи и по-редовни. От другата американска компания – “Модерна”, до този момент сме получили само 2400 дози.

В Европа темпът на имунизиране върви с най-висока скорост във Великобритания. Там използват английската ваксина на “Астра-Зенека”, която бави доставките за страните от ЕС, но не и за родната си държава. България остава далеч назад. При сегашните темпове на имунизация се очаква добиване на колективен имунитет да имаме едва през 2040 г.

Каква ваксина бихте си поставили, ако всички са достъпни?Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар