Каква е разликата между фаянс и гранитогрес

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фаянсовите плочки за баня са сред най-честият избор на потребителите, когато дойде време за ремонт в санитарното помещение. Ремонтът изисква, както време, така и средства, затова всеки избор, който правим трябва да бъде внимателно обмислен.

Ако много лесно можем да подменим мебелите, то с плочките нещата съвсем не стоят така. Освен фаянс, може да бъде поставен и гранитогрес. Всеки вид плочки има различни характеристики и свойства, които е добре да знаем. Само така крайният резултат, след поставянето им, ще бъде напълно задоволителен.

 

Какво трябва да знаем за фаянса и гранитогреса

Тъй като подмяната на плочките в банята се извършва през доста дълъг период от време, то внимателно трябва да се премисля какви материали да изберем. Въпреки, че фаянсът е най-често предпочитан, то определено не бива да се подценяват и гранитогресните модели. Ето какво трябва да знаем за всеки вид:

  • Фаянс – произвежда се от смес от глина, минерални вещества и пясък. Крайната част от производството им е покриване с гланцирана повърхност. Подходящи са за стени във вътрешни санитарни помещения, но не и за под, тъй като са хлъзгави. Ако не разполагате с много време за почистване, не избирайте тъмни цветове, тъй като по тях замърсяванията са най-видими;
  • Гранитогрес – най-здравите сред всички видове плочки. Създадени са от екологично чисти материали и притежават висока степен на износване и устойчивост. Все по-препоръчвани са от дизайнери и архитекти.

 

Кое е по-подходящо за баня

Фаянсът предлага голямо разнообразие от цветове, модели и форми. Той е най-подходящ за стени, като най-често се комбинира с теракота на пода. Гранитогресните модели може да използвате, както за стени, така и за под, благодарение на свойствата им. Подходящи са за всякакъв вид бани – дори и такива, които са на открито, за душове на басейни и други. Всички характеристики показват, че гранитогресните модели са най-добрите и най-подходящите. Фаянсовите плочки, обаче, в никакъв случай не бива да се подценяват, тъй като, благодарение на голямото си разнообразие ще ви помогнат да създадете банята на мечтите си.

 

Къде най-често се използва гранитогресът

Можете да го използвате както във вътрешни, така и външни помещения. Важно е да кажем, че съществуват различни видове. Сред тях е матираният модел, който е чудесно решение за места с голям поток от хора и такива, където подът е често мокър. Съществуват още и полирани и гланцирани видове, които ще създадат една перфектна и стилна визия на банята във вашия дом или офис. Гранитогресът е най-често предпочитан за места, където има много хора, защото е с висока износоустойчивост, като в същото време, създава една чудесна естетическа визия. Много модели имитират дърво, камък и други, в зависимост от желанието на клиента.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар