Каква е тази държава в която 2000 човека едва гласуват и се обявяваш за победител?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Българските телевизии не спират да гърмят какви победи и какви балотажи щяло да има в неделя, защото в почти цялата страна Герб не успяха да победят на първи тур и това било победа за всички останали.
Има и още по фрапантни неща, като факта, че да станеш общински съветник в Мездра например трябва да получиш едва 160 гласа и на фона на всичко това по телевизиите от сутрин до вечер разни политилози, социолози и всичколози ни обясняват как преминали измислените местни избори в които истината е само една хората не виждат надежда и не вярват на никой, затова и избирателната активност с мъртвите души е около 51% както се казва вече и умрелите не им вярват, какво остава за живите. Но ето какво написа един холандец живеещ в България от години по повод изборният неделен ден:
“В България след неделя вечерта всички са победители, едните са победители, защото нямало кой да ги бие, другите пък са победители, защото отивали и другата неделя на избори. Гледам и не вярвам на очите си, как големият победител в София се казвал Борис Бонев едно момче получило едва 22 000 гласа от имащите право на глас в София 1.2 милиона жители и се чудя на българските журналисти ли е им сбъркан чипа или като няма новини и това, че някой взел по малко от 1% от гласовете на всички онези които могат да гласуват си е новина.
Ами за Варна чухте ли, за онзи който получил 14 000 гласа от онези 200 000 които имат право да гласуват и отчита това за победа?
Явно е че в България никой не вярва на политиците, но май и политиците не са за вярване, защото днес разбрах, че например да станеш общински съветник в един средно голям град в България са ти нужни едва 500 гласа, ало че това са жителите на два блока в София, никой ли не вижда, че това вече е подигравка с България.
Аз не съм българин и не мисля да ви се меся в нещата, ама както сте я подкарали с по 200 – 500 човека да вкарвате в общините си хора, няма за какво да се чудите, че в парламента ви са само такива карикатури… За ромските гласове и как се вземат няма да пиша, ама честно да ви кажа има нещо сбъркано в целият процес…”
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/10/2000.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар