Какви са заплатите на евродепутатите – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Заплатата е 10 000 евро преди облагане с данъци. След това, разбира се, получавате сума за управление на офиса си всеки месец и политическата ви партия ви подкрепя. Така, че средствата са много добри”, разказва ирландският евродепутат Франсис Фицджералд.

“Всички получаваме една и съща заплата. Мисля, че е около 9 000 евро преди данъците. След данъците зависи и от националното облагане”, допълни пред NOVA германският евродепутат Дамиан Бьозелагер.

“Можем да имаме максимум четири души в Брюксел и ако все още има бюджет, можем да имаме и местни асистенти, за да се грижат за ангажиментите ни”, обяснява Бьозелагер.

“Ако искате хора с повече опит, вероятно ще имате по-малко асистенти, защото ще плащате повече. Всички сме склонни да имаме стажанти, през петте години. Те получават по 1 000 евро на месец, това не е много, за да живеят в Брюксел, но така ги подкрепяме. Аз например имам само двама служители, стажантите работят с тях”, казва още Фицджералд.

“Според мен е трудно да бъдеш независим. Всеки тук принадлежи към политическо семейство. Колкото по-голямо е то, толкова по-голямо влияние имаш”, допълни Фицджералд.

“Всички ние влияем на другите хора много. Това е нашата работа, но има странни неща, които трябва да обясняваме на нашите избиратели и на всички, които се интересуват. Смятам, че социалните медии са добър начин да направим това”, посочва Бьозелагер.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар