Какви учебници са нужни за подготовка за матура

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В края на учебната 2021-2022-ра година ще се проведат задължителните зрелостни изпити (матури), които касаят учениците от 12-ти клас. Четвъртокласниците също ще имат външно оценяване по предметите български език и литература, а седмокласниците и деветокласниците ще положат изпит по БЕЛ, математика и чужд език, като последното е само по желание на учащия. Подготовката за всеки един от тези изпити включва допълнителни курсове и индивидуални уроци, както и покупка на пълен набор помагала и учебници онлайн, по които да се работи през цялата година. 

Кога се полагат държавните матури

Преди да осигурим на ученика необходимия сет от учебни материали, трябва да се информираме за това кога всъщност ще се проведат изпитите. Зрелостниците ще държат матурите на дати 18.05 и 20.05.2022г., а тези по желание ще се организират в периода 26.05-03.06.2022г. Децата от 4-ти клас ще държат изпит по БЕЛ и математика на 26.05 и 26.05.2022г., а учениците от 7-ми и 9-ти клас – на 14.06, 16.06 и 17.06.2022г. Всички родители е важно да бъдат наясно с тези дати, когато се заемат с подготовката на ученика за външното оценяване. 

Какви учебници включва подготовката за зрелостните изпити

Дванадесетокласниците, включително и тези, които имат профилирана подготовка през последните 2 години от своето обучение, могат да разчитат на учебници и сборници с тестове за матурите. Такива са изданията с примерни въпроси за изпита по математика, БЕЛ, английски език, история и цивилизация, химия и опазване на околната среда, география и икономика, биология и здравно образование, немски език, обучителни дискове, атласи и др. 

Можем ли да купим учебни материали онлайн

Закупуването на учебници за матурите през 2022-ра година е много важна част от подготовката на учениците от 12-ти клас и тези в по-долните курсове, които също са длъжни да положат изпити. Може да бъде направена поръчка и от онлайн книжарница, като това е едно огромно улеснение за родителите и техните деца, защото:

  • Ще имат възможност да прегледат предварително цените и да си подготвят необходимите средства. Важно е да се подчертае, защото разходите на зрелостника в края на годината не са никак малко. 
  • Доставката е в рамките на няколко дни, което е още едно от предимствата на онлайн книжарниците. Вместо да чакате по опашки за ред, можете да получите закупените учебници и в дома си;
  • Огромен избор от автори и издания, които можете да разгледате на спокойствие и без излишно бързане. Можете да го направите и по всяко едно време от деня.

Освен книги и допълнителни сборници по предмети като биология, химия и пр., обучението на ученика е свързано и с много други приготовления, споделят от онлайн магазин ozone.bg. Провеждането на уроци по задължителни предмети и тези, върху които ще бъде положен изпит по желание, е също част от подготовката за края на годината.

Коментари

Коментара

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар