Какво да знаем за необезпечени бързи кредити

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Индустрията за бързи кредити се разрастна изключително много през последните години. Те са необезпечени в повечето случаи и могат да помогнат на хората да излязат от финансова криза по-бързо и да финансират лични разходи в деня, в който възникне тази нужда. Въпреки това, като много бързоразвиващи се отрасли, бързите кредити не са добре осъзнати от населението. Имайки това предвид, ето някои подробности, които ще осветлят същността им.

Какво е бърз кредит?

Бързият кредит е заем, предоставен от финансова институция на физическо лице, за почти всякакви цели, освен за закупуване на дом, кола или за плащане на обучение в университет. Много клиенти използват заетите средства, за да обединят други неизгодни или просрочени дългове. Други използват бързите кредити за финансиране на лични разходи, като ремонт на жилища или медицински разходи.

Бързият кредит е необезпечен, което означава, че не се изисква залог за получаване на заема.

Бързите кредити имат фиксиран брой плащания, докато не бъдат изплатени изцяло, за разлика от кредитните карти.

Как да кандидатствам за онлайн кредити от CITYCASH?

Действителното кандидатстване за бърз заем е доста безболезнено в сравнение със стария процес на подаване на документи за заем от банка.

Ще трябва да попълните онлайн формуляр с важна лична информация за себе си и вероятно ще бъдете помолени да качите някои документи. Въпреки че различните кредитори имат различни изисквания, задължително е да предоставите копие на лична карта и понякога трудов договор.

Задължително е да предоставите и номера на банковата сметка, където искате да преведат сумата.

Колко лихви ще платите?

Лихвените проценти варират драстично сред фирмите за бързи кредити.

Като казваме това, ето факторите, които ще определят лихвения процент при кандидатстване за личен заем:

  • Диапазонът на лихвените проценти на вашия кредитор.
  • Вашият кредитен рейтинг. Това е най-важният фактор за определяне на лихвения процент.
  • Другите ви дългове, вашите доходи и вашата трудова заетост.
  • Продължителността на срока на заема ви. При всички останали неща, по-късите условия на заем обикновено получават по-добри лихвени проценти.
  • Сумата на вашия заем.
  • Такси и други разходи за бързия кредит

Много фирми за бързи кредити се гордеят с това, че не не изискват плащането на никакви такси, докато други имат различни разходи, свързани с тях. В допълнение към очевидния разход за лихви, ето някои други такси, които можете да срещнете, докато кандидатствате за бърз заем:

  • Такса за предсрочно погасяване – Въпреки че са доста редки, съществуват санкции за предварително плащане на кредита. Това са такси, които кредиторът ви начислява, ако решите да изплатите заема си по-рано от договорения период. Обосновката е, че вземайки заем, заемодателят очаква определен размер от приходи от лихви. Тъй като кредиторът ви няма да получи всички приходи от лихви, ако предварително платите, таксата за предплащане е предназначена да компенсира донякъде това.

 

  • Такса за просрочено плащане – много кредитори начисляват допълнителна такса, ако извършвате месечно плащане по заем след датата на падежа.

 

Трябва да сте наясно, че ако имате лоша кредитна история, няма вероятност да получите банков заем и единствения ви вариант ще е бързия кредит. Логично е да ви третират като рисков клиент и да ви начислят по-висока лихва по кредита, за който кандидатствате.

Бързите кредити, обаче, все още могат да са чудесни финансови инструменти за кредитополучателите с по-лоша кредитна история.

Като личен пример получих бърз кредит преди няколко години, за да обединя няколко салда по кредитни карти, а това ми помогна да се разплатя и да спестя малко от лихвите по кредитните карти.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар