Какво е демокрацията в България?

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Човечеството винаги ще се пита: „Какво е демокрация”.

Демокрацията крие големи опасности: давайки еднакъв шанс на всички, тя дава възможност на простаците и лумпените да излязат напред, тъй като те винаги са най-безскрупулни и най-напористи.

Това се отнася особено за хората на властта. Има ли власт, у човека избуява самочувствието, че е по-умен, че има по-големи права, че е най-великият. Забравя почти моментално, че е избран да служи на народа, а не да е негов господар. Но той всячески се опитва да е господар и си вярва че е такъв.

Когато управляващите използват властта си и демокрацията за лично забогатяване за сметка на обедняващия народ – това е не само безнравствена простащина, това си е чисто престъпление – те стават гробокопачи на демокрацията, защото карат народа да я намрази и да тръгне след някой Сталин или Хитлер или някой монарх с еднолична власт.

„От добрата демокрация и от добрата монархия предпочитай демокрацията. Но от лошата монархия и лошата демокрация избери монархията. Защото един лош човек може да извърши много злини, но много лоши хора събрани заедно могат да извършат какво – повече или по-малко злини ?” /Сократ/.

А у нас? Къде сме ние ? С много или с малко лоши хора ?

Крадат ли и облагодетелстват ли се за наша сметка управляващите ?

Докараха ли народа до състояние да се борят за оцеляването си заради тези лоши управляващи, които той /народа/ избира за да му служат ?

Не разбира се. Унищожиха армията, направиха си полицейска държава и ходи се оплаквай на мама и тати. Правят каквото си поискат съвсем безнаказано. Те са на власт ! И бързат да крадат, защото после може и да не са на власт.

Къде са допитванията до народа съгласно конституцията ? Няма ги разбира се защото е опасно за демокрацията /управляващите и властимащите/.

Къде са осъдените и наказани управляващи злоупотребили с доверието на народа за своя лична изгода ? Няма такива. Няма и да има – поне в България.

Нашите управляващи и народни избранници са гробокопачите на демокрацията в България.

Ние си траем. Народа си трае. И как няма да си трае когато е беден и безсилен, а може да бъде и наказан: глобен, бит или вкаран в миша дупка ако се обажда.

Какво казваше Дякон Левски: „ Ако някой злоупотреби със служебната си власт за своя изгода – да се накаже със смърт”.

Какво ще стане, ако този закон на Дякона се приложи сега у нас ?

Олеле!

Да, ама не – както казваше Петко Бочаров, отменихме смъртното наказание. Законите си ги гласят и гласуват ТЕ – за своя изгода.

Какво стана със построеното и създаденото през лошите години на социализма ? Социализъм или не, но нашите родители го бяха създали в името на едно по-добро бъдеще. Всичко е разграбено. Върлуват си бандитите на всички нива – от управляващите до обикновените мутри. То разлика май няма, но карай да върви.

Делят си България помежду си. Стрелят се, убиват се, изкарват си компромати и продължават да крадат.

Ние се кефим – сеир. Малко хляб и много зрелища.

Така ни се пада – сами си го поискахме.

Сега се питаме: Какво да правим?

Ами нищо. Ще си трайкаме, ще ни спират топлото, ще ни увеличават данъците, таксите и глобите и ще си правят каквото си поискат с нас, защото колкото сме по-бедни, толкова сме по-безпомощтни, а те по- силни.

ТЕ са безнаказани. Ние сме наказаните. За всичко.

Мерси от такава демокрация !

Но всичко си има край, нали.

Оз.полковник инж. Кирил Стаменов-29 юли 2018 Лето Господне …

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар