КАКВО ИСКАШ ПОВЕЧЕ, НАРОДЕ?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Народе, събуди се! Поправис!

Българскят народ има право да се поправи. Поправис!, както се командваше в казармата. Разни соросоиди, някакво трио и шайка предатели на ГЕРБ му мътиха главата последните месеци. Но Видовден дойде! Готвеха ни преврат, отсече естественият му лидер Бойко и всички наведоха глави.

 

Ами, ако наистина Борисов е прав? Той твърдо и безкомпромисно обяви победата си. Веднага се нахвърли върху този пуст президент, дето все му е като греда в окото. Безцеремонно, по квартално му и доста просташки. И пусна серия от заповеди. Министрите му го гледаха сащисани като оловни войничета. Бойко даде бързо разпореждане и към парламента, колкото и да не звучи демократично.

Но срамът може да бъде измит! Макар и трудно. Трябва да си спомним, че една партия за европейско развитие се бори за европейски доходи. Че тя ще накара цяла Европа, барабар с „Фолксваген“, да инвестира в икономиката ни. Че „Майкософт“ ще се чуди на суперкомпютъра ни и че ще кацне в София. Че Китайската комунистическа партия ще разпореди да се строи АЕЦ „Белене“.

Народе, събуди се! Забрави ли как Бойчето дойде с черния шлифер на Робин Худ? Как ни внушаваше, че само мутра може да разгони мутрите. „Ние създаваме условия да се избиват“, отсече той в разгара на най-многобройните убийства и ти му повярва. Каза си, народе, че все пак това е решение. И му прости. Избор след избор. До такава степен, че когато Радев стана президент, Борисов за първи път изпращя. На този стол трябваше да е женският Плевнелиев в лицето на Цецка. За да му пази мястото на славата, за което той винаги е мечтал. Нещо тогава се счупи в теб, народе. А нали ти търпя почти половин век Тодор Живков, защо пък сега така!

Трябва да подкрепим отново Бойко. Той сам ни го каза: Може ГЕРБ пак да спечели редовните избори…

Ето, медицинските сестри от перваза на Партийния дом вече ще вземат по 900 лева. Пенсионерите грабнаха по 50 лева на месец и не остана нито един от тях, дето Бойко да не го е питал: Как е, а, взе ли петдесет лева? Само дето не се протегна да му целунат ръка. Ето, полицаите ще турнат 15 на сто отгоре, макар че искат по 30. Е, те, пък! Да не са от върхушката на ГЕРБ? Това, че ги пращат да бият, не означава, че са от висшата каста.

Какво искаш повече, народе?

Свивай си сърмите за Коледа. Тръгвай да търсиш дрян за баницата с късмети и претакай до полуда киселото зеле.

С Бойко лошо, но без Бойко още по лошо…

Цанко Цанев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар