Какво ни готвят? Кой да ти каже.

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не знам дали правителството е наясно какво си мисли българският народ за него в момента. Не вижда ли основните въпроси на хората в коментарите под хилядите страници анализи, които пълнят медиите и мрежата по трите горещи теми в момента – Украйна, газовите доставки и Северна Македония?

Въпросите са много ясни и изискват много ясни отговори, а точно тях всъщност никой не дава. Хаотичността обаче все повече изнервя обикновените хора.

Достатъчно е да се видят само анкетите из медиите по въпроса за

българската позиция за Украйна

Над 80 % от българите са категорично против България да изпраща боеприпаси на режима на Зеленски, защото натъпкването на Украйна с оръжие до козирката води не към мир, а към разрастване на войната. Кирил Петков хукна към Киев да се „осведомял за положението в Украйна“. Няма човек у нас, който да не знае какво става в Украйна – има само българи и медии, които следят истината, и други, които много добре я знаят, но изпълняват поръчката от Големия брат и неговите пудели в Брюксел с откровени лъжи да бъдат насъскани хората срещу Русия. Дори Турция ни предупреди да внимаваме с въоръжаването на Черно море! В Украйна и българския премиер – като останалите „гости“, бе разведен като чучело до „едни гробове“, за които не е ясно дали не са дело на самите бандеровци. Че целта е Русия и че Украйна и украинците са само мюрета без значение по пътя към тази цел, вече знаят всички. Лошото е, че Пентагонът и обслужващото го НАТО вървят към по-нататъшна ескалация на военния конфликт, все повече става ясно, че искат да воюват с Русия, и последиците откъм „цивилизационния ни избор“ казано в прав текст може да са пагубни за нас. И българите питат: нашите управници какво пазят – нашата кожа или своята?

След малоумния призив да си даваме заплатите за оръжия поредните глупости, които изговори Петков, след като се „осведоми“ за ситуацията“ – този път за Априлското въстание, нямат нужда от коментар. Но хората питат: тоя човек има ли изобщо някаква представа за България, за нейната история, за българите, или всичко му е един комикс, който си драска в тефтерчето, докато изпълнява задокеанските заповеди? В тази връзка ми иде наум един отговор на служебния ни премиер Любен Беров, когато го питаха ще изпълни ли някакво поредно искане на САЩ: „Аз се подчинявам на българското Народно събрание, не на Държавния департамент!“. А просто Киро настоява да пращаме оръжие в Украйна, да се въвлечем във военния конфликт срещу Русия. И смята да използва за целта гласуването на 4 май в парламента, където има вероятност мнозинството да му угоди. Корнелия Нинова заяви, че БСП напуска правителството, ако то вземе решение да праща въоръжения. Ами ако решението вземе парламентът…?

Да не говорим за изявлението й, че „нито един наш патрон“ не е заминал за Украйна на фона на публикуваното в „Ню Йорк таймс“, че България праща боеприпаси на официален Киев чрез американска фирма, базирана във Флорида, и през Полша; че военният ни износ се е увеличил едва ли не два пъти от началото на конфликта и още повече – след показаното по БиТиВи, че на летищата в София и Бургас се товарят украински самолети с бойна техника! Тази техника е предназначена да убива мирни жители украинци и руснаци. Тук неминуемо се иска отговор на въпроса: какво е това? Отговор няма. Според Нинова това е невъзможно, ала Асен Василев изпусна, че не пращаме оръжия „пряко за Украйна“. А непряко, през Полша например, където отиват въпросните самолети? И откъдето товарът им отива в Украйна. Пък нашият пишман премиер обеща на Украйна и помощ за възстановяването й след войната. Съответно народът скача: и за това ли ще плащаме, след като даваме милиони за бежанци, които пристигат в България със супер коли, от „Майбах“ нагоре?! Честно казано, и аз имам лично впечатление – пред БНБ ме спря лускозен „Мерцедес“ хибрид и през прозореца един ми викна със заповеден тон: „Ние сме украинци, давай български пари!“. Ала кой ти пита народа за каквото и да било. Вместо това – нови атаки срещу президента Радев, който е единственият наш държавник, заявил категорично, че оръжия не бива да пращаме и от руския газ не бива да се отказваме. Та се стигна дори до абсурда сегашният в. „Дума“ да пуска интервю не с друг, а с „мадам В“, с упреци срещу президента и в защита на Нинова! До нея ли опряхте?

Същият абсурд се вихри и покрай бабаитския отказ на Кирчо и Кокорчо

да купуват руски газ по новата схема

Русия нарушавала договора, това било шантаж и рекет, викнаха двамцата. А всъщност става дума за нещо много ясно – досега европейските страни са се разплащали през западни банки за доставения им руски газ, но заради санкциите 300 млрд. долара са блокирани в тези банки и Русия не може да си ги получи. Естествено, тя не може да продължи фактически безплатно да снабдява с газ Европа и иска едно – страните да се разплащат в долари или евро, но не чрез западните банки, а чрез Газпромбанк, където трябва да си открият сметка в рубли, от която Газпром да си получава парите. Самата банка обръща внесената валута в рубли. Според ЕС, такъв вариант не нарушава санкциите. Над 10 страни от ЕС вече са се съгласили с тази схема и според българския бизнес няма никакъв проблем и България да го направи. Възможно ли е в правова държава двама души еднолично, т.е. двулично, да хвърлят най-бедната страна в Европа, с най-бедното население, в убийствена мизерия, която ще погуби десетки хиляди фирми, за населението да не говорим. То и сега едва си плаща парното и тока, камо ли, ако цените скочат с над 35 %, както се очертава според обещанията на двамината бабаити да купуваме „алтернативен газ“ – по-скъпо, разбира се. Накъде по-скъпо? Не друг, а „Файненшъл таймс“ ни обещава, пък и БНР ни информира, че Германия и Гърция ще увеличат доставките на газ за нас – от Германия газът пак е руски, само че ще е по-скъп, а от Гърция щял да идва американски шистов газ! Той колко струва? Паралелно от ПП ни обясняват как България щяла да стане енергиен център, осигуряващ стабилността на Балканите! Лудница. В това време Кирчо иска да изгони още 100 души от руското посолство у нас! Е, как на този фон Нинова приказва цените на газа да се замразели и да подновим преговорите си с Газпром? Хем няма да плащаме, хем жадуваме шистов газ, хем ще подновим преговорите с Русия, хем ще изгоним руските дипломати. Нещо не се връзва, викат вкупом българите. В това време ТЕЦ-овете ни обясняват, че без руския газ могат да осигурят топлата вода за населението само един ден, а работодателските бизнесорганзации и експертите са категорични, че спирането на газа означава шоков срив за икономиката ни, непоносим удар за населението и ново вдигане на всички цени. Какво правим всъщност? Кой да ти каже.

Също толкова въпроси висят около българското вето за

старта на преговорите за влизане на Северна Македония в ЕС

Отдавна е видно желанието на Петков да се подчини на натиска отвън и България да не спъва преговорите за влизане на Северна Македония в ЕС. Едно на ръка, че и досега възраженията на българските политици са обтекаеми: съседите не спазвали договора за добросъседство. От което така и не се разбира за какво става дума. Кирил Петков бе по-ясен след срещата си с комисаря по разширяването Оливер Вархеи, който щял да идва у нас колкото пъти е необходимо, за да се отметнем от позициите си до юни т.г. Кирчо рече, че ако СМ признае българското малцинство в конституцията си, ще я пуснем за ЕС. Първо – дали малцинство в конституцията е добрият вариант вместо признаване за българите, дръзнали да декларират български произход, на равни права с всички останали в Северна Македония? И второ – нито дума за фалшифицирането буквално на цялата история на България от страна на македонските историчари и на официалните власти там. Кирил и Методий са македонци, азбуката ни е македонска, цар Самуил е македонец, братя Миладинови са македонци, Гоце Делчев е македонец, а българите са фашисти. Няма българската държава, няма българска идентичност, няма национален въпрос. Толкоз. А някаква т.нар. историческа комисия трябвало да реши какво е ставало през вековете, като че няма хиляди източници в архивите и хиляди доказателства. И цялата антибългарска риторика, поругаването на паметници и на националното ни знаме дори, продължават с пълна сила. А за промените в конституцията на съседите щели сме да говорим, след като стартират преговорите за ЕС! Смях. Преговорите трябвало да се ускорят заради… войната в Украйна. Ето ви още един страничен ефект от цялото поведение на официална Европа. Нима не ви напомня всичко това за обстановката около Ньой през 1919 г.? А категоричното решение на български парламент има ли някакво значение за официозите в Европа и за г-н Киро? Че той не знае и не осъзнава какво е България, какво е национално достойнство и какво са българите като народ, това вече стана ясно. Но ще положим ли и историята си в краката на „евроатлантическите ценности“, които никой не може да назове внятно, питат българите. И май вече им омръзна. Над 63% смятат, че идат нови избори, а от ДПС направо заявиха: чакайте ги след 4 май! Народът в мрежата, на маса, в кафенето масово гадае какво означава всичко това.

Кой да му каже?!

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар