Какво обещава високосната 2020 година според астролозите и психолозите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много хора свързват високосната година с поредица от природни и технологични бедствия. Така че какво да очакваме и каква ще бъде 2020 година? В много култури високосната година е свързана със загуби и трагедии: изостряне на военни конфликти, многобройни разводи, финансови кризи. Смята се, че хората, родени на специалната дата – 29 февруари, са обречени на провал или ранна смърт. Нека се опитаме да разберем какво всъщност предизвика страховете на хората.

Мистерия в историята на високосната година

Древните славяни вярвали, че високосната година носи само нещастие: културите и добитъка ще загинат, ще има нашествие на съседи, пожари ще унищожат селището. За това време не били планирани кампании, рядко се сключвали бракове. Причината се криела в легендата за св. Касян, паднал ангел, който преминал на страната на злото и бил наказан от Бог. Но веднъж на четири години му се разрешавало да слиза при хората и да отмъсти за страданията.

Зловещият празник на Свети Касян се пада на 29 февруари. Този ден в славянската митология се считал за апогей на злите духове. Не се препоръчвало да се излиза от дома, за да не срещнете зли сили. Нашите предци се опитвали плътно да затворят вратите и прозорците, не пускали и животните на паша.

Келтите и древните римляни, свързвали с природни бедствия високосната година: земетресения, наводнения и вулканични изригвания.

Какво да очакваме от високосната година

Всъщност, когато анализирате дати, е лесно да забележите, че повечето от събитията, които преобръщат историята, се случват в обикновени години:

  • 1912 г. – потъването на Титаник;
  • 1917 г. – Голямата октомврийска революция;
  • 1939 г. – началото на Втората световна война;
  • 2001 г. – атака срещу Световния търговски център в САЩ.

Статистиката на държавните институции е не по-малко любопитна: през високосните години няма рязък скок в разводите или регистрациите на смърт. През последните десетилетия има все повече хора, които искат да сключат брак, въпреки предразсъдъците.

Всъщност историята за появата на високосната година е лишена от мистични тайни. Древните жители на Рим и египетските мъдреци съхранявали календари според циклите на Луната, които продължавали 29,5 дни. Настъпило постепенно изместване на датите, открито през 545 г. пр.н.е. д. от великият Юлий Цезар. Именно той нареди въвеждането на важна промяна в системата: сега календарната година продължава точно 365 дни, а към всяка четвърте бил добавен допълнителен ден, за да се поддържа баланса.

Как да изживеем 2020 щастливо: съвет от астролози

Не се убеждавайте, че високосна година е различна от нормалната. Не зареждайте ума с негативни емоции и спомени. Не забравяйте, че скептиците не обръщат внимание на съвпаденията и датите, не очакват бедствие.

Не поемайте рискове без спешна нужда. Астролозите предупреждават, че отрицателните периоди на падане настъпват всяка година, но при скокове напред очакванията за провал се възприемат по-остро.

Спазвайте съветите на хороскопите, които помагат да бъдете по-благоразумни и предпазливи, да не правите излишни разходи или действия. Лошите събития няма да се сбъднат, ако се вземат мерки за предотвратяването им.

Професионалните астролози отдавна не правят разлика между високосна и обикновена година. Те разглеждат прогнозите през призмата на планетарното движение. Например те свързват много негативни събития през 2020 г. не с допълнителния ден от календара, а с преминаването на Сатурн и Плутон. Такова събитие се случва редовно, не зависи от продължителността на годината.

Сатурн се смята за планета, която „забавя” изпълнението на плановете, така че през 2020 г. бъдете търпеливи. Не разчитайте на лесен напредък в кариерата, бърза продажба и покупка на недвижими имоти. Енергията на Плутон ще принуди политическите сили да действат: възможни са преврати или размирици в отделни страни. Повечето знаци, с изключение на Водолей и Стрелец, очакват промени в личния си живот, интересни срещи и познанства.

Астролозите препоръчват да се оставят предразсъдъците, без да се отчита значението на високосната година. Тя може да доведе до прераждане на личността. Времето е подходящо за създаване на планове за бъдещето, търсене на себе си в нова професия.

Полезни препоръки за 2020 г. от психолозите

Психолозите смятат, че всички проблеми, свързани с високосната година, са в главата на хората. Те предварително се конфигурират за отрицателен резултат. Това се отразява на желанието за работа: човек в очакване на неуспех или уволнение е по-нервен, прави грешки, привлича вниманието на ръководството.

Говорейки за високосна година, психолозите предлагат да се заложи на положителни мисли, че за изпълнение на важни задачи е отделен друг ден. Опитайте се да го маркирате в ярък цвят в календара.. Положителното отношение към 29 февруари ще повлияе благоприятно на по-нататъшните действия и работа. Помнете и запишете на лист хубавите събития, които ви се случват в такава „специална“ година. Например:

  • среща с любимия съпруг / съпруга;
  • преход към нова работа и повишаване;
  • закупуване на собствен дом.

Проблемите и негативните мисли в главата пречат на изграждането на щастлив брак. Когато влизате в семеен съюз, не мислете за развод и съвпадения: поставяйте положителни планове, работете върху взаимното разбирателство. Не оправдавайте кавгите заради упоритост и вреден характер през високосна година, научете се да слушате и уважавате партньора си. 2020 г. ще ви даде още един ден за среща или романтично признание.

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар