Какво продават афганистанските жени предприемачи? (снимки)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Местна платформа за онлайн търговия в Афганистан свързва продавачите с клиентите по света. Тя предоставя голяма възможност за раздираната от войни икономика, предаде Ройтерс. Освен това вдъхновява нова тенденция на млади жени, започнали собствен малък бизнес.


Индия с нов търговски маршрут до Афганистан

Сайтът за електронна търговия Click.af заработи през 2016 година, за да даде на афганистанците достъп до местния онлайн пазар, а от миналата година предлага и доставки за целия свят, според основателя му Масиулах Станикзай.

Зад идеята за разрастване към света се крие желанието да се свържат местните дизайнери и занаятчии с по-широка база от потребители, каза той. Това са основно афганистанци, живеещи в САЩ, Великобритания, Германия и Австралия. допълва БТА.

25-годишната Мариам Юсуфи приема с ентусиазъм шанса да се свърже с потребители от целия свят. Тя пусна модна линия с името Махум (Machum) на сайта преди няколко седмици и получи над десетина поръчки за облеклото, което създава.

Исках продуктите на компанията ми да достигнат до световните пазари, това е голямо постижение за нас, заяви тя.

Дрехите й съчетават западния стил с традиционния афганистански дизайн, а на страницата й на сайта за онлайн търговия има голямо разнообразие от дамско облекло – от рокли, украсени с мъниста и скъпоценни камъни, до блузи с балон ръкави в цвят горчица. Цените варират от 12 до 100 долара.

Икономисти твърдят, че макар бедността, корупцията и лошата инфраструктура да създават пречки, афганистанската онлайн търговия дава на жените в това консервативно общество по-големи възможности да пробият в света на бизнеса, отбелязва Ройтерс.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар