Какво се случва, когато имате липсваща стихия в наталната си карта?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наталната карта – позициите на планетите по знак и дом, както и аспектите между тях, разкриват много за личността на всеки човек. И тъй като всяка натална карта е уникална сама по себе си, може да се случи така, че да липсва дадена стихия (или да е по-малко застъпена). Какво означава това?

Какво се случва, когато имате липсваща стихия в наталната си карта?
 © iStock

Стихиите или наричани още елементи в астрологията са четири: огън, земя, въздух и вода. Зодиакалните знаци са групирани по три във всяка стихия. Огнените са Овен, Лъв и Стрелец. Земните са Телец, Дева и Козирог.

Въздушните са Близнаци, Везни и Водолей, а водните са Рак, Скорпион и Риби. Всяка натална карта е комбинация от планети в различни знаци с различни стихии. Взимат се предвид и домовете, в които попадат планетите, тъй като те също оказват влияние. Аспектите пък дават едно още по-задълбочено разбиране на цялостната карта на човек.

Най-добрият вариант е да има баланс между четирите стихии, но всъщност невинаги това е реалността. Когато има доминация в определена стихия, това определено си личи по характера на човека. Липсващият или почти отсъстващ елемент също се забелязва.

Обикновено, когато на човек му липсва определена стихия в наталната карта, той привлича сред близките си хора такива, които имат повече от нея.

Добави описание

До какво води липсата на определена стихия?

Липса на огън

Човек изпитва трудности, свързани със самочувствието, увереността и вярата в себе си. Огънят дава мотивация, така че неговата липса може да накара човек да бъде твърде инертен, а по този начин да изпусне определени възможности в своя живот. Недостатъчният огън също така прави трудно застъпването за себе си, както и понижава желанието за преследване на целите.

Липса на земя

Хората, в чиито натални карти липсва стихията земя, имат проблем със стабилността и фокусирането за дълго време към едно нещо. На тях им липсва също търпение и заземяване, което допълнително усложнява постигането на дългосрочни цели. Връзката с действителността също може да бъде проблемна.

Добави описание

Липса на въздух

Ако човек има по-малко от енергията на елемента въздух в себе си, това означава, че му е трудно да гледа по-безпристрастно и неемоционално на нещата. А това от своя страна води до едно основно последствие – трудно преживяване и примиряване с неприятни ситуации и с напускането на хора от живота му. Липсата на въздух може да доведе също така до по-ограничено мислене и нежелание за приемане на различни мнения.

Липса на вода

Стихията вода в астрологията се свързва с емоциите и интуицията, ето защо липсата на този елемент означава, че част от растежа на човек в този живот е свързан именно с емоционалната сфера. Липсата на вода също така прави близките отношения и свързването с други по-трудно. 

Прочетете още:

Как да се свържете със своя зодиакален елемент?

На какво учат знаците от всяка стихия другите хора?

5-те елемента на личността според китайската астрология

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар