Какво се случва? САЩ прехвърлят военно оборудване в България

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В гръцкото пристанище Александруполис пристигна американския транспортен кораб Liberty Pride.

По информация на гръцкия информационен портал 902.gr. разтовареното в Александруполис военно оборудване принадлежи на НАТО и ще бъде прехвърлено в България и Румъния, където в близко бъдеще ще се проведат големите военни учения на алианса Atlantic Resolve 23 и Defender Europe.

Всичко това, както отбелязва изданието, въвлича Гърция в опасните планове на САЩ в региона.

200-метровият товарен кораб акостира в неделя сутринта и започна да разтоварва военно оборудване. Той пристигна в Александруполис от американското пристанище Чарлстън и ще отплава в средата на следващата седмица. Американският товарен кораб е водещото звено във веригата за снабдяване на войските на НАТО в Югоизточна Европа и се очаква процесът да продължи до края на август.

Преди няколко дни в Александруполис пристигнаха повече от 200 офицери и цивилни служители на американската армия, за да транспортират военно оборудване, което Liberty Pride разтоварва, отбелязва порталът.

От своя страна новинарският портал in.gr пише, че през следващите дни в пристанището на Александруполис се очакват огромни транспортни кораби за разтоварване на военно оборудване, което ще бъде транспортирано до Северна Европа, страните от НАТО, до Балтика и най-вече до страните, граничещи с Русия.

„Пристанището ще се напълни с бойни хеликоптери, танкове, оръдия, ракети, многоцелеви ракетни установки, всичко, което може да предложи най-модерната военна индустрия“, се казва в доклада.

„Американците вече наричат Александруполис „Суда Север“. [американците имат база Суда на остров Крит] по простата причина, че им е по-лесно да достигнат до която и да е част на Европа (заобикаляйки Дарданелите), като пренасят оръжия през него, тъй като градът разполага с прилична железопътна и пътна мрежа и, разбира се, със свое пристанище. Ротационните бригади пристигат в Гърция с оборудването си за деветмесечен престой в Европа и след това се връщат у дома“, се отбелязва в публикацията на портала.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар