Какво спъва търговската сделка между Лондон и Вашингтон

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Надеждите на Великобритания за благоприятна търговска сделка със САЩ след Брекзит е застрашена от нежеланието на правителството да се ангажира с правата на работниците, предупредиха от профсъюзите, предаде БНР. 

Вторият кръг от преговорите за търговска сделка започва тази седмица, но профсъюзни лидери и от двете страни на Атлантика казаха, че Вашингтон ще настоява за промяна в подхода на Лондон за правата на работниците. Обвинявайки правителството на Борис Джонсън, че отказва да приеме важността на правата на работниците, TUC и AFL-CIO, двете най-големи профсъюзни федерации, респективно във Великобритания и Съединените щати, заявиха, че спешно е нужна промяна, за да потръгнат преговорите.Преговорите стартираха миналата седмица в Балтимор, а тази седмица ще бъдат подновени в Абърдийн и Лондон между британския министър на търговията Ан-Мари Травелиан и американския търговски представител Катрин Таи.


Травелиан обеща в Балтимор, че ще обърне внимание на защитата на правата на работниците и околната среда и ще се бори срещу принудителния труд в глобален аспект, но британските и американските профсъюзи смятат, че Даунинг стрийт често се впуска в търговски сделки след Брекзит със съмнителни режими, които не зачитат основните човешки и трудови права.

Правителството бе обещало в преговорите да бъдат допуснати представители на профсъюзите, но от TUC предупредиха, че това още не е станало.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар