Какво чума? Нито едно умряло животно, няма температура, ветеринарите “дезинфекцират” с маркуч и без маски… Няма никаква чума…

България, Странджа
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протосингелът на Сливенска митрополия отец Евгений е бил вчера в с. Шарково, заедно със своя брат – отец Силвестър, и група миряни от Сливен.

Селото, където бе обявена епидемия от чума по животните, попада в рамките на Сливенска епархия и духовниците са получили благословия от митрополит Иоаникий да отидат на място и да подкрепят хората в тежката ситуация.
Специално за “Сливен прес” отец Евгений сподели своите впечатления от ставащото в Шарково: Държавата е на мнение, че там има чума.

Хората казват, че няма. Че това е измислено, с цел да се избият животните.

И фактите го показват. Никой не е видял болно животно, омърлушено, с температура. След съобщенията за чума, минава карантинният период и няма болни или умрели животни.

Дори действията на ветеринарите показват, че нямат големи притеснения и няма болни животни – на излизане от селото се пръска с един маркуч, от едната страна на колата, и това е цялата дезинфекция.

Другият парадокс е, че заповедта за убиването на животните е от 4 юни, а резултатите от изследванията излизат на 9 юни. Значи, тези животни са били предварително обречени.

Местна фермерка сподели, че няколко дни преди да се заговори за чума, с хеликоптери са били разпръсквани химически препарати, които да убиват лисиците.

Тези отрови влизат в почвата, оттам във водата и тревата и е възможно животните да са погълнали част от химическите вещества и това да се е отразило на изследванията. Тези неща не се казват никъде. Казва се, че има епидемия и животните трябва да бъдат избити.

Какви са тия средновековни методи?! Дори и да има болно животно, защо всичко трябва поголовно да се избива?! Другите могат да се отделят, да се наблюдават и лекуват. А тук здрави животни се избиват. И аз се чудя къде са сега защитниците на жиотните, които скачат за една котка или едно куче, а сега, когато се изтребват поголовно хиляди – бременни животни, агънца и козленца на ден-два, къде са сега тези природозащитници, защо мълчат?

Ситуацията в Шарково е пример за произвол. Питаме полицаите дали имат заповед, отговарят: “Имаме”. Идва Корнелия Нинова и ги пита, казват: “Нямаме”. Минава се по-черни пътища, влиза се в домовете на хората, след работно време. Това е абсолютен произвол и беззаконие.

Абсурд е екологично чисти райони, като Странджа, като Сакар планина, да са развъдник на чума, при положение, че нито в Турция има такава, нито по-навътре в България. Всички там са на мнение, че идеята е да се унищожи поминъкът им и районът да се освободи от българи и да се заселят други хора.

Няма огнище на чума. И всички се питат дали това е измислено, защото от Европа дават по 700 евро на глава за евтаназия и трябва да се избият 30 000 животни и да се вземат едни 21 милиона евро или става въпрос за изселване на местното население, което е още по-страшно. Как тия хора не разбират, че ще отговарят пред Бога за убийството на толкова животинки?!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар