Както Корнелия Нинова обеща, вотът на недоверие ще бъде внесен на 17 януари

Вот на недоверие
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Важно е всеки политик и всяка една политическа сила да бъде последователна в действията си. Затова вотът на недоверие към кабинета ще бъде на 17 януари, както БСП обеща. Готови сме и с мотивите”. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски пред БНТ.

Тази дата бе насрочена като внасяне на вота още през декември миналата година.
Свиленски добави, че вотът ще бъде на тема корупция, защото, за съжаление, тя се оценява и от чуждестранни медии, като „Гардиън”, които казват, че България е най-корумпираната страна в ЕС .

Народният представител добави, че корупция е имало и преди, но от 2009 г. ГЕРБ е във властта и 10 години са достатъчни, за която и да е политическа сила, да направи крачки за решаването на този проблем.

„Корупцията, бедността, доходите са големите проблеми на българските граждани, от днес може да говорим и за сигурността, която бе изместена на заден план заради председателството”, категоричен бе народният представител.

Той заяви, че най-важното в дебата за вота на недоверие е българските граждани да разберат условията, в които живеят.
„Няма значение дали сме председатели на ЕС или не, когато си на първо място по корупция, когато всеки ден има убийства”, каза още социалистът.

Георги Свиленски бе категоричен, че корупцията е част и от изборните резултати в последните години и е източник на бедност, ниски доходи, проблемите в здравеопазването и образованието.

„Управляващите са отговорни за корупцията в страната”, заяви още той.

Народният представител припомни, че от момента, в който започна темата за шуробаджанащината, централата на БСП е засипана със сигнали от цялата страна, но случаят Хасково е показателен.

Източник: Кросс

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар