Кирил Петков Асен Василев

Как Асен Василев елиминира Киро като премиер и стана номинация на БСП! Кокорчо, Лорер, Събев, Корнелия и Христо Иванов в битка срещу Лена Бориславова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В управляващата партия „Продължаваме промяната“ е извършен същински преврат. Асен Василев е катурнал от реалната власт управляващия досега тандем Кирил Петков – Лена Бориславова, съобщават източници на ПИК от ръководството на ПП.

Пореден сигнал в тази посока е оставката, която транспортният министър Николай Събен е подал като партиен член. Тя е адресирана до целия Изпълнителен съвет на „промяната“. В декларацията директно се посочва причината – несъгласие с действията на говорителката и любовница на премиера Лена Бориславова.

Вчера цял ден от пресцентъра на Събев отричаха, но информацията на ПИК е желязна, а оставката е факт. Твърди се, че Кирил Петков полага неимоверни усилия да съхрани за партията най-големия й спонсор – собственика на „Еконт“.

В момента Дедо Еконтий извива ръце – или той, или Лена Бориславова. Подучен е от Асен Василев, играе неговата игра, разказа пред ПИК народен представител от ПП.

Асен Василев води война срещу доскорошния си съмишленик Киро по няколко фронта. Едната му цел е да разкара вездесъщата Лена Болриславова, която се бе превърнала в сив кардинал, кадруваше и се намесваше в абсолютно всички управленски решения и по всички теми – от икономиката, финансите, отбраната до системата за сигурност.

В ПП има два лагера – на Лена и на парламентарното лоби, признава в скандалния зарис от НС лидерът на ДБ Христо Иванов. И това е публична тайна.

Атаката на Асен Василев срещу Киро и Лена вече постигна впечатляващи резултати – той е елиминиран като потенциална номинация на премиер в третия мандат на БСП.

Асен си партнира задкулисно с Корнелия Нинова и Христо Иванов, тримата се обединиха срещу Киро и Лена, тъй като прецениха, че са станали прекалено силни, непредвидими и опасни. Утре може да решат и тях да арестуват покрай близостта им с Бойко Рашков, разкрива информаторът на ПИК.

На практика няма логично обяснение защо БСП издига за премиер Асен Василев, а не Кирил Петков. Нинова не посочва с какво е сгрешил Петков в нейните очи. Единствената мъгляво обяснение е „заради изгонването на руските дипломати“. В това изгонване обаче активно съучасташе и финансовият министър и вицепремиер Асен Василев. Каква е разликата между двамата?

Това се питат депутати от ПП, които са изумени от интригантската мощ на Василев, който е хързулнал изкусно доскорошния титуляр Петков, за да му вземе мястото.

Разстановката на силите в „промяната“ в момента е следната. Зад Кирил Петков стоят Лена Бориславова, баща му Петко и Бойко Рашков, който обаче не е партиен член. Доскоро в тази конфигурация е бил сваленият шеф на НС Никола Минчев, но сега вече предпочитал да играе неутрално.

Зад Василев лобито е далеч по-мощно. Там са спонсорът Николай Събев, „касиерите“ семейство Лорер и около две трети от парламентарната група.

Според информацията на ПИК истинската война ще се отпуши около реденето на депутатските листи за извънредните избори. Там двата лагера ще се хванат фронтално гуша за гуша в опит да лансират повече свои хора за сметка на противника.

В ПП няма ясно откроен лидер, има двувластие. Това може да потопи партията, обобщават управляващи пред ПИК.

 

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар