Как Борисов ще накаже “героя на деня”?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В четвъртък ГЕРБ ще проведе заседание на Изпълнителната комисия на партията, на което се очаква да бъде решена съдбата на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов.

Два са и кардиналните въпроса, които стоят сега пред партията: ще посегне ли Борисов на дясната си ръка Цветанов и как ще отрази скандалът върху представянето на партията на европейските избори, пише „Дойче веле“.

За да залъже общественото недоволство, Борисов може и да реши да издърпа ушите на Цветанов. Последният в момента е на посещение в САЩ, но „санкционирането” му може да стане и in absentia. Опциите пред премиера са няколко. Първо, мъмрене пред строя. Тоест, изцяло символични „санкции”. Второ, Цветанов да се раздели с (някоя от) тези позиции:

а)  председател на ПГ на ГЕРБ;

б)  шеф на предизборния щаб, но тъй като тук експертизата му е особено ценна, е пределно ясно, че той само формално няма да бъде начело на кампанията за евроизборите и за местния вот;

в)  зам.-председател на ГЕРБ, пише още изданието.

Очакванията са, че Цветанов ще бъде отстранен от парламента, но ще запази мястото си на заместник-шеф в ГЕРБ. За останалите две заместник-председателски места ще се избира между Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова и Томислав Дончев, който е сочен и за водач на евролистата на ГЕРБ, пише в. “Труд”.

Припомняме, че вчера изтече информация за извънредно спешно заседание на  ГЕРБ, на което Цветан Цветанов, в негово отсъствие, е бил „уволнен“ от парламента и оставен само заместник председател на ГЕРБ. Тази новина обаче беше опровергана късно снощи пред 5GMediA от депутат, близък до Бойко Борисов. Той потвърди, че Цветан Цветанов се връща от Вашингтон в сряда на обед, а лидерът на ГЕРБ продължава да е много ядосан на партийния си заместник за “АртексГейт”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар