Бойко ГЕРБ катастрофа

Как българските власти пикаят срещу ураган

България, Енергетика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Всички знаете поговорката ”Не пикай срещу вятъра!” и тя не се нуждае от обяснения и разяснения.

За това нека веднага видим, в каква посока се движи световния ураган в развитието и използването на възобновяемите източници на електроенергия (ВЕИ), по данни на международната Агенция за възобновяеми източници и сравним с аналогичните данни в България?

От текста в дясно от графиката става ясно, че само за последната 2017-та г. ВЕИ инсталациите в света са нараснали с 167 Гига-Вата (ГВт).

Това се равнява на 83,5 пъти АЕЦ “Козлодуй” или на 20 пъти всички налични инсталирани и работоспособни еликтрпроизводствени мощности в България.

.

От текста в дясно от графиката става ясно, че само за последната 2017-та г. ВЕИ инсталациите в света са нараснали с 167 Гига-Вата (ГВт). Това се равнява на 83,5 пъти АЕЦ “Козлодуй” или на 20 пъти всички налични инсталирани и работоспособни еликтрпроизводствени мощности в България.
А сега да видим, какъв е делът на страната ни в световния ураган?

 

.
Практически НУ-ЛА! Но нека да не бъдем черногледи? И ний сме дали нещо на света?

Докато цените на инсталациите и произведената от тях електроенергия в целия свят ПАДАТ, то у нас нещата са както и с клатенето на главата. От 1-ви юли енергийния регулатор КЕВР пак повиши цената за компенсиране на продукцията от ВЕИ, което на практика спъва развитието на сектора. Разликите се крадат, а изоставането е равносилно на … вижте заглавието.

 

Първата таблица е от Решението на КЕВР за 2017-та година, а втората – за 2018-та.

 

 

.

.
На този фон организираната пестъпност, владееща и тероризираща територията краде наши милиарди и ги подарявана Русия за старо желязо, като ни лъже, че е дин ден то ще се превърне в нова и евтина АЕЦ.

 

Георги Котев

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар