Как да защитите енергията си?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всеки човек има своя енергия. Някои хора обаче са по-предразположени към това да усещат и улавят енергията на другите. Ако и вие сте от тях, научете по какъв начин може да защитите своята енергия.

Как да защитите енергията си?
 © iStock

Емпатите са силно чувствителни хора, много „отворени“ към другите, които лесно усещат енергията на останалите. Често обаче самите емпати страдат и се чувстват като изцедени след срещата си с хора. В случай, че вие самите също сте емпат, е много важно да намерите начин да предпазвате себе си и своята енергия. Няколко съвета ще ви помогнат:

Не допускайте негативни хора в живота си

Основното, което трябва да направите, е да не се обграждате с негативни хора. Ако имате приятел или пък друг близък човек, който винаги ви кара да се чувствате зле емоционално и дори на физическо ниво, то трябва да прекъснете връзката си с него.

Отстоявайте границите си

Силно чувствителните хора имат нужда от ясни граници. Само по този начин другите няма да се възползват от тях и доброто им сърце. Научете се да поставяте граници и винаги да ги отстоявате. Когато кажете „не“, дори това да не се хареса на другия човек, не се поддавайте. „Не“ е вашият отговор и е точно това, което самите вие искате.

Как да се научите да поставяте граници? >>>

Медитирайте

Хубаво е да превърнете медитацията/релаксацията в ежедневен навик. Дори 15-20 минути на ден ще ви бъдат достатъчни, за да поддържате енергията си в баланс. Медитацията е добро средство за възстановяване и в случаите, когато се чувствате отпаднали и изтощени.

Добави описание

Заменете негативните мисли с положителни

Когато усетите, че в ума ви блуждаят само негативни мисли, заменете си с положителни. Разбира се, има моменти, в които всичко изглежда безнадеждно и човек трудно събира сили да мисли позитивно. Не бъдете прекалено строги със себе си, но опитайте да мислите за нещо хубаво, което ви носи радост и спокойствие.

Доверявайте се на интуицията си

Вашата интуиция винаги ще ви води в правилната посока, ако ѝ позволите. Когато имате някакво негативно чувство за даден човек, това не е случайно. Не се опитвайте да търсите логични причини дали да допуснете този човек в живота си или не. Доверявайте се на вашата интуитивна страна.

Прочетете още:

Как да задържите положителната енергия?

5 кристала, подходящи за емпати

Какъв тип емпат си според зодията?

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар