Как да се свържете със своя зодиакален елемент?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зодиакалните елементи представляват четирите стихии – огън, въздух, вода и земя. Всяка стихия е съставена от три зодии, които имат сходство помежду си. Вижте кой зодиакален елемент отговаря за вашата зодия и по какъв начин по-добре можете да се свържете с него.

Как да се свържете със своя зодиакален елемент?
 © iStock

Всяка от 12-те зодии попада в един от четирите зодиакални елемента или стихии, както още са известни. Зодиакалните елементи ни дават по-ясна представа и по-задълбочено разбиране за зодиите. А когато човек успее да се свърже със своя зодиакален елемент, той вече притежава необходимите знания, за да преживява себе си и всичко наоколо по един автентичен начин.

Четирите стихии са: огън, земя, въздух и вода. Древните алхимици смятали, че тези елементи са създадени, за да формират основата на целия живот.

Съществуват някои техники, които ще ви помогнат да се свържете с енергията на своя зодиакален елемент:

Елемент Огън: действие и креативност

  • Огнени знаци: Овен, Лъв и Стрелец

Характеристики на огнените зодии: По рождение огнените зодии носят някаква искра в себе си. Те правят впечатление, независими са и обичат действието, както и движението. Ако обаче Овен, Лъв и Стрелец не умеят да намират баланса, ще почувстват собствената си топлина от изтощение.

Как да се свържете с елемента огън: Един от начините да се свържете с огнената си стихия, е като медитирате близо до източник на топлина или пламък. Запалвайте свещи у дома, те определено ви въздействат добре – почти веднага ще усетите успокояващо присъствие. При подходящо време – огнените зодии могат да прекарват време навън под слънчевите лъчи.

Какво трябва да знаем за огнените зодии? >>>

Добави описание

Елемент Земя: материя и практичност

  • Земни знаци: Телец, Дева и Козирог

Характеристика на земните зодии: Земните знаци са много практични. Те знаят, че когато дойде време, ще направят всичко необходимо, за да изпълнят задачите си. Земните знаци са много мъдри и умеят да помагат на другите в моменти на нужда. Все пак Телците, Девите и Козирозите трябва да внимават да не бъдат прекалено логични. Ако мислят прекалено дълго за нещо, те могат да създадат изцяло различна версия на ситуацията в ума си.

Как да се свържете с елемента земя: Можете да се свържете със своя земен елемент, като прекарвате време сред природата. Засаждането на цветя и ходенето боси са две дейности, които ще ви помогнат да се почувствате заземени и облекчени. Стайните цветя са изключително подходящи за домовете на земните зодии.

Какво трябва да знаем за земните зодии? >>>

Добави описание

Елемент Въздух: двойственост и интелект

  • Въздушни знаци: Близнаци, Везни и Водолей

Характеристики на въздушните зодии: Въздушните знаци са навсякъде и никъде едновременно. Те не обичат да се задържат дълго на едно място, защото тяхната любопитна природа не им позволява. Въздушните зодии копнеят да открият и проучат всичко в света. Те обаче трябва да бъдат внимателни с насочването на своето внимание и да не стартират твърде много проекти наведнъж.

Как да се свържете с елемента въздух: Една от най-добрите техники за свързване с енергията на въздушния елемент е чрез запалване на тамян и наблюдаването на дима. Използването на дифузор с етерично масло тамян е друга опция. Духането на цветовете на глухарче е още една възможност, с чиято помощ може да се свържете със своя елемент въздух.

Какво трябва да знаем за въздушните зодии? >>>

Добави описание

Елемент Вода: емоции и интуиция

  • Водни знаци: Рак, Скорпион и Риби

Характеристики на водните зодии: Водните знаци са дълбоко свързани със своята интуиция, както и с хората около тях. Те притежават огромно количество емоции и чувства. Усещат неща, които другите не могат, ето защо всички останали са като прочетена книга за тях. Въпреки това водните зодии трябва да внимават да не попиват прекалено от негативните емоции и чувства на хората около тях, защото това може да им се отрази много зле.

Как да се свържете с елемента вода: Един от начините да се свържете със своя воден елемент, е като сте в близост до вода – поточе, река, езеро, море, океан. Водните зодии могат също така да медитират, докато се къпят под душа или си взимат вана.

Какво трябва да знаем за водните зодии? >>>

Добави описание

Как работят зодиакалните елементи?

Овен е на първо място в линията на зодиакалната група. Неговата стихия е огън. След това идва Телец с елемент земя, Близнаци с въздух и Рак с вода. Цикълът се повтаря до последната зодия Риби – вода. По отношение на съвместимостта се смята, че огнени и въздушни знаци биха били подходяща комбинация. Неслучайно огънят има нужда от кислород, който да го подпомага. Водните и земните знаци също са подходяща комбинация. Земята и цялата природа се нуждаят от вода, за да се подпомага растежа.

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар