Как да се справите със стреса и напрежението според зодията

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един от начините да се отървете от натрупаното напрежение е… като използвате препоръките на астролозите. Те са изчислили коя е най-подходящата стратегия, съобразявайки се с влиянието на звездите в деня на раждането.

Как да се справите със стреса и напрежението според зодията
 © Сн.: iStock.com, Колаж: Розали

 

Овен – със спорт

Енергията на Овена може да угасне много бързо, когато напрежението победи, и нещата лесно ще излязат извън контрол. В такъв случай помага почивката, но при него тя изглежда по-различно. Най-добрият начин за Овена да се отпусне е… чрез активно движение: бягане в парка, плуване, колоездене, дори играта на боулинг върши работа. Повишавайки телесната си температура чрез тренировки, той ще я нагоди да съответства на тази на духа, и учудващо, това ще доведе до релакс. Физическата работа е онова, което държи в синхрон тялото и ума на Овена и му помага да балансира в по-напрегнати ситуации.  

Телец  – със здравословно хранене

Когато Телецът е изтощен, той утешава стреса и умората с ядене, много често неконтролируемо и с вредни храни. Затова най-добрият начин да си почине е като въведе ред в своето меню. Здравословното хранене е разковничето в неговия случай. Лошата храна се отразява зле на Телеца, а настроението му става лошо – променя се в зъл и заядлив. Така че от промяната има двоен ефект. Не става дума да започне на мига диета. Това не е решение. Първото, което трябва да направи, е да се вслушва в тялото си, а не в емоциите.

 

Близнаци – с учение

Близнаците са любознателни и обичат да научават нови неща. Този знак се управлява от Меркурий, планетата на мисълта и комуникацията. Затова и най-добрата почивка за Близнаците е да впрегнат ума си в действие. А това става, като започнат да учат нещо ново – нов език, а защо не и нова професия. Това ще насочи мислите им в друга посока и в тялото им мигновено ще настъпи облекчение.

Постоянно уморени - причини и решения!

 

Рак  – в семейството

Ракът има нужда от специален оазис, в който да се оттегля, когато му стане тежко или стресът го затисне. Този оазис е неговото семейство. Той си почива най-добре, когато е у дома, заобиколен от най-близките си приятели и познатите вещи. Това го откъсва от забързаното ежедневие, носи му радост и спокойствие, утешава го. Подобно бягство сред сигурността му помага да трансформира безбройните си емоции и да ги усмири. 

Лъв  – като твори

Лъвът е най-креативният знак на зодиака, макар много други да претендират за лидерство в тази област. Истината е, че нито един от останалите не може да му стъпи на малкия пръст по отношение на фантазиите и реализациите. Лъвът обаче не обича да твори сам, а предпочита да го прави в компания. Ето защо идеалната успокояваща дейност е да се включи в някакъв творчески курс заедно с други хора. Важното е на финала на има някакъв продукт, тъй като той се чувства добре, когато види завършека на положените усилия. И нека временно да изключи телефона си, защото взирането в екрана му отнема много време и го изнервя.

 

Дева  – с голямо почистване

Мисията на Девата е да прави света по-добър. Работата в тази посока би й отнела по магичен начин натрупаната умора и стрес. Какво означава по-добър свят? В случая с Девата може да се  започне от нещо малко и на пръв поглед дребно – например почистването на дома. Колкото и да е уморена, тя би се заела с удоволствие с такава дейност, защото така наистина си почива и релаксира. А и чистотата и свежестта след това ще й доставят изключително удоволствие.

Вижте 8 техники за справяне със стреса

 

Везни  – общувайки

Везните са социален знак, въпреки колебливата им природа. Те имат нужда от специален довереник, най-добър приятел или човек, пред когото могат да се изправят и разкаят в труден момент. За Везните е много важно да имат на разположение някого, с когото да обсъдят всички най-сложни въпроси, да поразсъждават върху нещата от живота, да обменят идеи, да се посмеят или поплачат. Изобщо не е нужно човекът срещу тях да бъде винаги съгласен с мнението им, достатъчно е да слуша и участва активно в разговора. Това е и най-ефикасният за този знак антистрес метод. 

 

Скорпион  – със секс

Сливането на духа и тялото носи на Скорпиона безкрайно спокойствие. Той обаче няма да си губи времето с източни практики, макар да е почитател на Изтока и мистиката изобщо. Най-бързото и лесно сливане Скорпионът постига чрез секс. Бурен, страстен, понякога изтощителен. След такова чифтосване (защото това е най-точната дума за този акт), той се чувства презареден. Когато няма подходящ партньор за такъв секс, и мастурбацията помага.

Стрелец  – чрез философия

Стрелецът не се уморява лесно и сякаш има неизчерпаема енергия и сили. Но в даден момент и за Стрелеца умората взема превес. Ако не успее да открие точния начин да се успокои и презареди, той лесно може да се изтощи и да стане раздразнителен. Най-добрият начин е чрез философия. Книгите, които търсят смисъла на света и живота, са изключително добро решение за тази цел. Той обича да чете и исторически книги, от ново с цел да търси познание и истини за неща, които го вълнуват силно. Независимо дали ще избере Сократ или Ницше, той ще се наслади на удоволствието и ще постигне вътрешна хармония.

10 начина да сте спокойни, когато всичко се разпада

 

Козирог – като планира

Козирогът обича да проучва и планира нещата. Това го забавлява, а и му помага да осъществи идеите си без спънки и по най-добрия начин. Но има и още една полза от този навик. Планирайки, Козирогът си почива. Дори да знае, че даден проект няма да бъде осъществен скоро или може би никога, той ще се наслади на старанието, с което попълва всяка една подробност като своеобразен пъзел. Този знак обича сигурността, а когато такава липсва, той изпада в стрес. В този смисъл може да използва времето за релакс и за подготовка на следващата си задача.

 

Водолей  – като мечтае

Водолеят е най-мечтателният от всички. Той вярва в доброто и в бъдещето на света и надеждата в него никога не угасва. Но рано или късно се уморява и стресът побеждава. Наричат още Водолея визионер, защото той има способност да вижда в бъдещето. Именно затова е добре да релаксира, като мечтае. Достатъчно е да легне в една тъмна стая, да затвори очи, да се отпусне и да започне да гради различни футуристични картини в мислите си. Груповите занимания по йога също биха му допаднали в известна степен.

 

Риби  – с медитация

Рибите са духовен знак и като такъв те имат нужда да медитират редовно. Това ще им помогне да преборят стресовите ситуации, да бъдат по-малко изнервени и напрегнати, а и да не изнервят близките до тях хора с апатията си. Перфектният вариант е да медитират край вода. Плисъкът на вълните и ромоленето на реката ще им помогне да успокоят чувствителната си душа.

 

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар