Как да спечелим конкурентно предимство преди интервю за работа

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

WorkTalent.com е най-новата платформа на dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж.

Бисер Кунчев – съосновател и нейн идеен архитект гостува на Иво Сиромахов в “Шоуто на Слави” по 7/8 ТВ и сподели основните предимства за потребителите й.

“Разработихме няколко нови възможности, с които всеки кандидат да се опита да спечели конкурентно предимство, да подобри представянето си и да впечатли компаниите. Това може да се случи чрез нашите предварително онлайн интервю и видео визитка, която кандидат може да запише като селфи на своя мобилен телефон. Предварителното интервю представлява 16 еднакви за всеки въпроса, които подготвихме заедно с отделите “Човешки ресурси” на водещи компании в страната. Освен тях, компаниите имат възможност да задават и допълнителни въпроси, съобразени с позицията и техните изисквания към кандидата. Предварителното ни интервю може да бъде разгледано като входящо първо интервю за всеки един човек и дава допълнителна информация на компаниите, благодарение на която те да прецизират внимателно избора си и кой да поканят на второ такова. Видео визитката ни дава възможност на кандидатите да застанат с лицето си и да споделят с компаниите всичко онова, което преценят, че ще ги впечатли, без зададен от нас сценарии. От своя страна, компанията има право да зададе тема, по която всеки да се представи, конкретно свързана с изискванията на самата позиция”, споделя Бисер Кунчев и продължава:

“Пазарът на труда претърпя сериозни промени след Ковид, а сега следват и нови с навлизането на изкуствения интелект. И на компаниите и на кандидатите им се наложи да преосмислят подхода си едни към други. Вече не компаниите, а кандидатите определят правилата – работа от офис или от вкъщи, колко дълга да е работната седмица, по колко часа на ден да се работи и как да се отчита ефективността на всеки един служител, как да имат повече свобода да изпълняват и ежедневните си лични задължения? Необходими са повече усилия от всеки един участник в процеса, за да се получи онази симбиоза, която и двете страни очакват. За компаниите става все по-важно да се покажат като “по-доброто” място за работа, да се опитат и те да спечелят вниманието на кандидатите, за да изберат тях”. 

Платформата тръгна преди няколко години като такава за стаж, а новината днес е че вече има и обяви за работа. Имаме сериозни планове и ако се окажем на прав път, защо да не се превърнем в международна за обмен на кадри от цяла Европа?”, завършва Кунчев гостуването си в 7/8 ТВ.

Защо е добре да регистрираме профил в WorkTalent, дори в момента да не търсим работна промяна, вижте ТУК!

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар