Как да хакнем живота | Днес.dir.bg

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В свят, в който киберсигурността става основна битка, белите и черните хакери играят шахмат на полето на нулите и единиците, а в българския парламент обсъждат дали да има електронно гласуване уязвимо от хакери, в подкаста на Dir.bg “Trendy” Милена и Даниел обсъждат как да бъдем хакери на собствения си живот.

Двамата взимат за отправна точка приложението Life Hacks и предлагат житейски хитрости, които могат да ти оправят настроението, да ти помогнат в трудна ситуация или просто да те усмихнат.

Например – как да си купим по-евтино самолетен билет, как да спрем хълцането или как да оптимизираме лесно работата на мозъка.

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

Едно от “хакванията” предлага сайта Supercook.com, който автоматично предлага рецепти, когато кажем с какви налични продукти разполагаме. Друга идея пък е свързана с това как можем да се спасим, ако попаднем в трудна ситуация в морето. Малка, но полезна хитрост е също, когато сме на опашката на телефона за някоя услуга – да изберем опцията за чужд език, където също могат да ни помогнат, вероятно и по-бързо. Друг “хак” предлага да напишем писмо до себе си, което да получим след време – чрез сайта futureme.org.

Идеите в този подкаст са свързани със здравето, парите, храната, пътуванията и всичко останало. Чуйте ги!

А какви са вашите методи за хакване на живота?

Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар