Как Дневник излъга, че Ваня Григорова е спечелила ромския вот в София. Това се оказа фалшива новина!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БоНба! Шок! „Ваня Григорова печели ромския вот в София“, бумти Дневник от обръча „Капитал“! А това е ЛЪЖА! Fake news! Дърта опашата лъжа, защото истината е наобратно – никой не печели ромския вот в София. Никой от двамата кандидати, просто защото ромите не са гласували. Пише го и самото издание, но вътре в статията. Важното е, че заглавието е фалшиво. От нея става ясно, че общо двамата кандидати са получили …1500 гласа от ромските махали. А това е нищо, нула и малко на фона на близо 400 хиляди гласували на балотажа. Коректно би било да се каже, че ромите са бойкотирали изборите, също както го направиха 70-75% от всички български граждани. Ето какво пише самият Дневник:

„Кандидатът на БСП/“Левицата“ Ваня Григорова, която остана втора на балотажа за кмет на София със 169 785 хиляди гласа, е получила малко над 1300 гласа от вота в секциите в ромски квартали в София. Това показа справка на „Дневник“ в данните на Централната избирателна активност. Секциите са в кварталите „Филиповци“, „Факултета“ и „Христо Ботев“.

Избраният за кмет на столицата Васил Терзиев, който събира 173 321 хиляди гласа, получава 192 гласа от тези секции. На първия тур Григорова, която е родена и израснала в квартал „Христо Ботев“, имаше най-силна подкрепа оттам, докато в другите два квартала победата беше за кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян.“ Лъжата е очевидна. Хиляда гласа е нищо, дори на фона на мижавата разлика от 4 500 гласа между двамата кандидати. А и самата Ваня е от квартал Христо Ботев и е логично за нея да гласуват от родната и махала.

Лъжата е толкова плитка, че дори не може да хване шарани на тази гола кука. Ето още един коментар по темата:

„Айде, почна се. Соросоидните медии започнаха да излизат с познатите бомбастични заглавия „Ромския вот е за Григорова“. Следват и обичайните обвинения в купуване на гласове.

А истината е малко по-различна. Избирателната активност в тези секции е изключително ниска, на фона на други избори. Твърдението за наливане на гласове на Григорова е по-скоро вярно за кв. Христо Ботев, и по-скоро невярно за Факултету и Филиповци, където резултатите на двамата не са с голяма разлика. Реално Григорова печели от ромския вот около 2000 гласа повече, което на фона на отчетената избирателна активност си е общо-взето нищо.“

Даниел Божилов


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар