Как дори динамичните хора и професии могат да работят от разстояние

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само допреди няколко години мнозинството от шефовете не гледаха с добро око на възможността за дистанционна работа. Днес ситуацията е коренно различна, а голяма част от компаниите са преминали изцяло към работата от разстояние. Гигантът Twitter дори не смята изобщо да връща служителите си в офиса. Но не всички имат еднаква възможност да работят от вкъщи.

Хората с по-динамични професии и начин на живот често изпитват затруднение в адаптацията си към “новото нормално”. Възможно ли е да организираш бизнеса си, лишавайки се от контакта на живо и организацията на работниците си? Възможно ли е да продаваш стоки, докато си на вила в планината? Тези и доста други въпроси пречат на мнозина да преминат към един по-различен режим на работа.

Хоум офисът може да е навсякъде около нас

В зависимост от нашата дейност много неща могат да се свършат извън офиса и дори направо през телефона. Истината е, че стига да имаме интернет можем да провеждаме конферентни срещи и видео разговори от колата, на пейка в парка, на вилата или някъде в планината извън големия град.

Бързият интернет дава възможност да работите от всяко място, което на практика значи повече свободно време

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Всъщност, изследвания показват, че онлайн срещите пестят време и ресурси – на вас не ви се налага да пътувате излишно или да стоите в трафик. Други изследвания разкриват, че работата от разстояние е по-продуктивна – липсват много от паузите за цигара, разговорите с колеги и различни разсейвания. Атмосферата на работа също е по-спокойна и предразполагаща, ако можем да сме господари на своето работно място.

Технически и IT специалисти, преводачи, служители в кол центрове, маркетинг и PR експерти, мениджъри, онлайн търговци, дизайнери и много други служители и собственици на бизнес нямат необходимост физически да присъстват на работното си място.

Свободата

Възможността да работим дистанционно позволява реализирането на една мечта за по-голяма свобода и динамичност.

Може да решите да заминете на почивка в планината четвъртък вечерта, да работите петък от хотела или хижата и да си спестите шофирането в петък или събота, спечелвайки например – един незабравим залез или пък няколко часа повече в компанията на приятели. По този начин на практика удължавате и почивката си.

Бързият интернет позволява всяко място да се превърне в офис

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Работата от разстояние позволява на служителите да прекарат повече време с близките си и да не губят средно около 2 часа отивайки и прибирайки се от работа или пътувайки за срещи.

Обичащите динамиката могат да имат много по-голям контрол над своето време. Срещи могат да се провеждат от всяко място, без значение къде се намирате вие или събеседникът ви. Денят става много по-оптимизиран, а вие по-независими от физическите ограничения. Резултатите от това не закъсняват.

Рисковете

Работата от разстояние е възможна благодарение на интернет. Именно тук се крие и големият риск.

Да предположим, че сте отишли на хижа или вила в планината с идеята да работите няколко дни от там, за да може да прекарате целия уикенд в разходки. Плановете ви могат да се осуетят, ако на мястото, което сте отседнали, няма рутер или пък връзката е с ниска скорост.

Само с няколко клика може да превърнете телефона в рутер

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Дори да имате интернет на телефона, то често скоростта намалява драстично, след като сте изхарчил мегабайтите от плана си. А фактът е, че видеоразговорите, онлайн конференциите и повечето от дейностите, свързани с дистанционната работа, “харчат” доста мегабайти.

В крайна сметка, ако нямате бърз интернет, ще се сблъскате с бавно зареждане на страници, невъзможни или прекъсващи видеоразговори. Това ще саботира работата ви, а резултати от това ще варират от развалено настроение до изгубени клиенти и по-ниски приходи.

Решението

Всеки проблем си има решение. Истината е, че днес може да работите от почти навсякъде, без да се притеснявате от бавна скорост или ограничени мегабайти. Дори офисът ви да е хотел в Копривщица, къща за гости в Родопите, хижа в Рила или автомобилът ви по време на път София-Варна, то има начин да си гарантирате безпроблемна работа.

VIVACOM е един от водещите доставчици на интернет в страната ни

Снимка: Vivacom

Решението се намира в най-новите планове от VIVACOM с истински неограничен мобилен интернет – Unlimited.

Според избрания от вас план скоростта варира от 50 Mbps до 150 Mbps, а мегабайтите са неограничени. Тестове и анализ на експертите от Ookla разкриват, че мрежата на VIVACOM е най-бързата мобилна мрежа в Европа.*

Така дори да гледате цяла нощ видеа, на сутринта ще може да проведете онлайн срещите си или да отворите работната си платформа без притеснения от забиване.

Бързата скорост и неограничени мегабайти са съчетани и с неограничени минути за разговори и SMS-и в България и ЕС.

В плановете е включен и абонамент за световната музикална платформа TIDAL.

Високоскоростният интернет никога няма да свърши, което е идеално и за хората, обичащи да разцъкват мултиплеър игри след работа.

Плановете Unlimited са идеални и за феновете на по-традиционния РС-гейминг. Само с натискането на един бутон превръщате телефона в рутер и може да играете DOTA или League of Legends от лаптопа пред камината в хижата.

В плановете с неограничен мобилен интернет на VIVACOM е включено и до 128 GB облачно пространство.

Потребителите получават и дигиталния портфейл Pay by VIVACOM, с който могат да повишат сигурността на финансите си, заменяйки своята карта с телефон. Благодарение на услугата може дори да пестите и да повишите контрола над финансите си.

Плановете Unlimited са идеалното решение за всеки модерен човек, обичащ свободата на динамичния начин на живот без да жертва от комфорта на своя дом.

Снимка: iStockphoto by Getty Images

_________

* Анализ на Ookla® по данни от Speedtest Intelligence® за 01.07.-31.12.20г. Повече на vivacom.bg.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар