Как Инстаграм се превърна в стимул за спортуване – Още спорт – Други спортове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много хора искат да спортуват, убедени в ползата от физическото натоварване, но не намират достатъчна мотивация. Ако сте решили да горите калории, разчитайте на помощта на социалните мрежи. Ново изследване доказа, че социалната мрежа Инстаграм е чудесният стимул. Резултатите от проучването на норвежкия университет са публикувани в списание Frontiers in Psychology.

Екипът учени оценявал влиянието на социалната мрежа при формиране на правилна мотивация е наблюдавал 500 души. Те използвали Фейсбук и други онлайн платформи, но се оказало, че именно въздействието на Инстаграм играе ключова роля за мотивацията за активно спортуване.

Участниците в експеримента били с различна физическа подготовка, различно наднормено тегло и натрупани мазнини в областта на корема, но всички те отделяли някакво време за спорт. Едната група следяла именно Инстаграм. Там, на всеки три дни в продължение на 3 седмици, се публикували специални постове. На втората група въздействали по различен начин, като учените опитвали да събудят в тях лична мотивация.

Резултатите показали, че в двете групи нивата на физическо натоварване били приблизително еднакви. Но участниците в първата група, която била мотивирана с Инстаграм, изпитвали по-голямо удоволствие от тренировките. Това се оказал ключът към успеха. Защото именно от удоволствието зависи доколко човек в бъдеще ще продължи да следва спортния режим или ще се откаже, намирайки някакво приемливо извинение./noviteroditeli

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар