Нинова Христо Иванов

Как ли ще ни убеждава и сега ДБ, че не е в коалиция с БСП?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да подпомогна с една опорка ДБ, които досега твърдяха, че не са в коалиция с БСП в правителството, защото видите ли имали двустранно споразумение само с ПП, но не и с БСП.

Това твърдение, разбира се, е световна иновация по своята абсурдност – щом участваш в общо правителство и си част от парламентарното мнозинство, което го подкрепя, значи си част от правителствена коалиция, така гласи конституционната наука. Но ето сега как могат да обяснят участието си в правителство с мандата на БСП:

Ние участваме – следва да кажат от ДБ – в това правителство, но не сме в коалиция с БСП, защото мандатът всъщност не е на БСП – те само технически го взимат, съвсем формално и за малко го взимат. Но мандатът по своята същност е на президента. Тук може да се включи и някой ДБ-ейски конституционен експерт, като Смилов или Славов, с ново и още по-иновативно твърдение – че доказателство за това, че според ДБ мандатът е президентски, а не на БСП, е систематичното място на процедурата по чл. 99 от Конституцията – в главата, която урежда държавния глава. И цялата соросоидна общност мъдро ще кима с глава. А Калин Янакиев и Ивайло Дичев ще напишат задълбочени есета за ономастиката на мандата и неговата когнитивна релация с президентската институция, като сакрално изражение на държавотворния топос. Шегата настрана – любопитен съм какво лицемерие ще пръкнат този път.

(От фейсбук, заглавието е на редакцията)

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар