Как можете да превърнете всяка стая в домашно кино

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Колко от вас искат да напускат комфорта на дома си, за да гледат филм в киното? Ако започнем да претегляме недостатъците на салоните в близкия мол, то само ще се сещаме за нови и нови такива.

Първо изборът от филми е ограничен до холивудските блокбъстъри за всички градове освен София. В столицата ни има някои по-малки салони, където се проектират независими или европейски филми. Въпреки това, изборът е ограничен.

У дома си имаме достъп до много по-големи колекции и можем да избираме както нови, така и по-стари филми. Междувременно сериалите са все по-изпипани и издържани от към кинематография. Сюжетите им и играта в тях често надминават сценариите на новите филми.

В комфорта на своя дом можем да гледаме каквото решим, по едно време, а паузите са винаги по наш избор и желание. И все пак в киносалоните има магия, която е трудно постижима у дома. Светлината на проектора в мрака. Оживелите от светлината образи, мащаба на преживяването. Всичко това е постижимо само за най-скъпите и големите телевизори.

Технологията обаче не стои на едно място. Ако само преди 10 години в киното е имало специална прожекционна стая с огромни по размер машини, то днес всичко това може да се събере в дланта ви и е по-достъпно от всякога.


Снимка: Samsung

Киното в дланта ни

Какво е общото между американското аналитично списание Newsweek и специализираното издание HomeTheaterReview? На първо място и двете са много влиятелни в своята област. Но има и още нещо. Newsweek и HomeTheaterReview са част от сайтовете, обявили проекторът Samsung The Freestyle 2nd Gen за най-добра джаджа на 2023 година.

The Freestyle 2nd Gen е уникален преносим проектор с ярка, базирана на светодиоди видеопроекция. Той идва с интегрирана стойка и компактни размери. В тялото му е вграден мощен високоговорител, а с него получавате достъп до всички услуги за стрийминг.


На практика в едно малко тяло имате всичко – мощен високоговорител, умен телевизор и система за домашно кино.

Дизайнът е повече от хитър. Тялото е достатъчно малко, за да се побере в по-голям джоб на яке. То е и със специална повърхност, което прави пренасянето с ръка по-сигурно и лесно. Проекторът идва с интегрираната стойка. Тя е доста стабилна и позволява накланянето на устройството в различни ъгли.

Цялостната идея зад The Freestyle 2nd Gen е той да е максимално мобилен. Проекторът може да превърне всяка стая в домашно кино, а при липса на бяло платно или празна стена, може да проектирате право към тавана.

Тази гъвкавост е отличителна черта на устройството. Може да местите устройството от стая в стая, да го вземате на гости с приятели и то дори да е част от вашите почивки. Всичко това е невъзможно с традиционните телевизори. Особено, когато говорим за картина с диагонал от 100 инча.


Снимка: Samsung

The Freestyle 2nd Gen сам прави всички необходими настройки на картината. Тук говорим за автоматичен фокус, автоматично нивелиране и мащабиране. Нужно е само да поставите проектора някъде, да го пуснете и той автоматично ще оптимизира екрана.

Проекторът е със специален процесор Crystal Engine, който допълнително повишава качеството на картината.

Ако някога сте имал смарт телевизор на Samsung, то ще плувате във свои води. Интерфейсът на проектора е напълно същия. Той идва и със същите функции от умните телевизори на корейската марка. The Freestyle дори идва с гласовите асистенти Samsung Bixby и Amazon Alexa.


Снимка: Samsung

Най-важната характеристика на проектора е качеството на картината. Samsung Freestyle 2nd Gen може да създава от 30 до 100 инчови екрани с Full HD качество и пълна поддръжка на HDR10+ и PurColor технологиите. Това означава живи и наситени цветове, добър контраст и кристално качествена картина. Мощният вграден високоговорител на The Freestyle предоставя богат и плътен 360-градусов звук.

The Freestyle може да се поръча със специална външна батерия, която се монтира в основата му. Тя осигурява до 3 часа автономна работа. Проекторът обаче може да се свърже и с друга външна батерия посредством USB-C.

The Freestyle 2nd Gen. може да се сдвоява с телефон и да проектира екрана на смартфона директно на стената. Свързването с умни слушалки и други устройства с Bluetooth също става за секунди.


Снимка: Samsung

Навсякъде, където поискаме

Samsung The Freestyle 2nd Gen смело може да бъде наречен най-качествения домашен кино проектор. Картината му е зашеметяваща, а възможностите му – неограничени.

С проектора може да започнете да гледате филм в хола и после да се преместите в спалнята. Вземате го в джоба и може да организирате филмов маратон в квартирата на приятелката си.

Проекторът не се плаши от нищо. С негова помощ може да отидете на палатка и да гледате кино под нощното небе. Просто трябва да имате бял чаршаф или дори скала наоколо.

Филмите и сериалите не са единственото съдържание, на което може да се насладите. Свързвате проектора с телефона и може да гледате футбол или спортни мачове на голям екран. В този случай единственото условие е да имате интернет.


Снимка: Samsung

Геймърите също могат да останат впечатлени от способностите на проектора. Той може да превърне всяка тъмна стая в гейминг клуб. Тук говорим за плътен 360-градусов звук, който не само ще ви вкара напълно в екшъна, но може да ви бъде доста полезен в някои състезателни мултиплейър игри. 100-инчовата ярка картина пък е достоен заместител на сетинг за виртуална реалност без да има нито един от минусите му.

The Freestyle 2nd Gen е перфектен за млади хора с динамичен начин на живот. Ако живеете в квартира, често се връщате до родния град от столицата или пътувате по обучения или работа в чужбина – проекторът е доста по-практичен избор от телевизор. Все пак се побира в джоба на якето ви и може да е навсякъде с вас.

The Freestyle 2nd Gen има способностите на всеки модерен умен телевизор. Но за разлика от него може да бъде навсякъде с вас.


Снимка: Samsung

С подкрепата на:
Samsung

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар