Как незаконната бутка, при която беше убит Людмил, работи, има нов собственик и той е пуснал искане за работно време?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По-малко от месец, след като 16-годишният Людмил бе убит от ток на пешеходна пътека, един от незаконните павилиони в двора на болница „Иван Рилски“ отново работи на пълни обороти, разказа репортаж на БТВ.

За разлика от лекотата, с която репортери връхлитат връз всевъзможни личности, включително по домовете им, този път собственикът на будката не само не беше открит, но и не е известно да е бил някога арестуван.

Как стават тия толкова добре координирани бездействия – всъщност не се чудим.
Но оказва се, че незаконната будка в двора на болницата била с нов собственик от месеци и той дори пуснал искане за работно време. Ама щяло да му бъде отказано.
Как, бе, аланколу, искаш разрешение за работно време, а будката в това време работи? Незаконната будка! Същата, за която кметът на столицата иска да бъде премахната. И същата, за която управата на болницата отказва да обясни защо работи!
За пореден път ли кметът на район Триадица се оказва безпомощен да озапти една будка? Ами ако станат две?

Как се получава така, че кметът на столицата настоява нещо да бъде премахнато, а то не само, че работи, ами иска и легализация? Как за пореден път този собственик е неоткриваем?
Чудя се дали между тази безпомощност и оправдателната присъда на Йоан Матев съществуват прилики: съдът е убеден, че бягащият човек на видеото е Йоан Матев. Съдът е убеден, че той е бил на мястото на убийството във времето на убийството. Съдът е чул свидетелството на брата на Йоан за вината му. Но съдът не е убеден, че Йоан Матев е държал оръжието на убийството, следователно е невинен.

По същата логика ще бъде оправдан и убиецът на Милен Цветков: всички са видели кой е карал автомобила, всички са наясно, че Кристиан Николов е причинил катастрофата, но съдът няма да може да докаже, че кракът му е бил на педала на газта – като нищо защитата ще го спаси с предположението, че водачът е бил убеден, че е натискал спирачката.
Жертвите са си жертви, тях да оплакват близките.

Лияна Панделиева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар