Как обществото се уморява да гласува, а не се уморява да чака месец за маникюристка? – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Как обществото се уморява да гласува, а не се уморява да чака месец за маникюристка?

Стоп кадър, НОВА

„Как това общество не се уморява да чака един месец за маникюристка или да чака реда си за смяна на маслото на 14-годишната си дизелова кола, а се уморява да гласува два пъти в годината?”. Този риторичен въпрос зададе в ефира на „Събуди се” анестезиологът и бивш здравен министър д-р Мирослав Ненков. Той коментира актуалната политическа обстановка у нас като каза, че гласоподавателите трябва задължително да отидат до урните на 2 октомври.„Не е вярно, че нямаме избор. Важно е да отидем и да гласуваме, колкото и пъти да се наложи това”, категоричен бе медикът.


Той разкритикува българина и за недостатъчните грижи, които полага за здравето си. „В този край на света, в който ние живеем, автомобилът и маникюрът са по-важни от здравето. На запад има контрол и наказания. А у нас има много хубава профилактична програма и, ако я следваме, навреме ще открием какъвто и да било проблем. Всяка болест, хваната в по-ранен етап, се лекува по-лесно, включително ужасяващият рак”, категоричен бе д-р Ненков.

Той бе категоричен, че хората не бива да правят консултации за здравето си с интернет. „Единственото, което прави информацията в мрежата, е да ви уплаши. И най-тъпият доктор е по-добър вариант от интернет. Там мнения дават всякакви хора, които не са компетентни”, обясни анестезиологът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар