Как политиците ни честитиха националния празник

Как политиците ни честитиха националния празник

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Призиви за обединение, за гордост и за спомен за героите, дали живота си за свободата на България. Това са основните послания в поздравленията на политиците по повод Деня на Освобождението – 3 март.

Пред журналисти в град Шипка председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви, че днес е празник, в който отдаваме почит и заслужена памет към всички, които са дали живота си за това България да е свободна, независима, обединена. 

“На този ден празнуваме реализацията на националния идеал за възстановяване на българската държавност, българския суверенитет в онези граници, в които поколение наред са имали своите въжделения, мечти, попарени малко по-късно, но дали всички предпоставки за борба за Съединението, за националната ни независимост. Днес е ден на памет. Да благодарим на българските опълченци, да благодарим на всички руси, румънци, беларуси, украинци, финланци, сърби, черногорци, които са напоили българската земя с кръвта си. Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие. Днес е ден за памет, благодарност и разбира се за национална гордост”, каза още Желязков.

Той посочи, че в този ден празнуваме Освобождението на България навсякъде, където има и един българин по света.

С поднасяне на цветя пред паметника “Майка България” във Велико Търново отбеляза националния празник председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

“За мен беше огромна чест днес да поднесем цветя пред паметника “Майка България” заедно с младежите от ГЕРБ – Велико Търново. Гордея се с тези млади хора, защото голяма част от тях бяха със своите дечица. С личен пример към децата се възпитава родолюбие и почит към историята! Честит празник!”, написа Борисов в профила си в социалната мрежа.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов също поздравиха българите за националния празник с постове във Фейсбук.

Честит национален празник, българи! Най-вече не забравяйте, че свободата не ни е дадена даром и че тя трябва да се защитава всеки божи ден! Иначе ще я загубим, както вече се е случвало в нашата история!”, написа Костадинов.

Честитката на Делян Пеевски пък бе публикувана в официалната страница на пресцетъра на Движението за права и свободи. 

Да бъдем единни в името на силна, европейска България и нейния народ! Честит национален празник!, пожела съпредседателят на ДПС.

Честити 146 години свободна България! Трети март е символ на свобода, вяра и надежда за бъдещето. Нека продължаваме да се чувстваме свободни, но и отговорни! Да променяме днешния ден към добро с енергия и силна вяра. Нека пребъде България!”.Това пък написа вътрешният министър Калин Стоянов.

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар