Как правят ремонт различните зодии?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сами или с майстор, изнервени или усмихнати, естети или практици – какви са зодиите, когато ремонтират? Как правят ремонт различните зодии?

Как правят ремонт различните зодии?
 © iStock

Овен

Вие ремонтирате много, много предпазливо. Винаги, когато започнете освежаване на дома, сте напрегнати и изнервени. Всяка стъпка накриво, предизвиква скандал. Независимо дали ремонтирате сами, или наемате майстор, се вманиачавате и следите всяка стъпка от процеса. Предпочитате да освежите жилището с нов декор, защото стилът на дома е важен за вас. 

 

Телец

Вие обожавате да прекарвате време на открито. Затова фокусът ви при ремонт винаги е свързан с външното пространство – балкон, градина, двор на вилата. Макар да не го използвате толкова често, държите външното пространство да е красиво и функционално. Предпочитате да наемете майстори за по-тежката работа, а самите вие да си доставите удоволствие, като се погрижите за градината. Ремонтът за вас протича спокойно. Ядосвате са само ако се наложи да жертвате естетиката за сметка на функционалността.

 

зодия телец

 

Близнаци

Когато правите ремонт у дома, не обичате “работа на парче”. Решите ли да реновирате дадена стая, това значи всичко – нов цвят за стените, нови мебели и декор. Следите тенденциите при интериорния дизайн, но не ги следвате сляпо, а ги комбинирате със собствения си почерк. Предпочитате да наемете майстор и следите как върши работата си, но без да сте толкова вманиачени колкото Овните. Ако нещо не ви харесва, няма да спестите критиките си и ще настоявате, докато не стане така, както сте очаквали.

 

Рак

Вие обожавате да ремонтирате. Малко за зодиите, които толкова държат на обновяването на дома. Следвате принципа, че всяка година част от дома се нуждае от освежаване. Не обичате да чакате нещо да се счупи, за да го поправите. При ремонт най-важна за вас е естестиката. Понякога дори не мислите за функционалността, макар после да съжалявате. Винаги сте търпеливи и любезни с майстори, склонни сте да им дадете свобода на действие. Не критикувате дори да не са си свършили добре работата.

 

Дева

Всичко или нищо! Следвате този принцип, когато правите ремонт у дома. Вие сте много прецизни и много изискващи. Преди всеки ремонт правите детайлен план, определяте бюджет и срок за изпълнение. Държите на всяка точка от плана и “излизате извън кожата си”, ако нещо се обърка. Макар да обожавате ремонтите, почти никога не се захващате да направите нещо сами. Винаги наемате майстори, които някой ви е препоръчал.

 

Везни

Вие обичате да сте в крак с тенденциите и обожавате да ремонтирате у дома. Ако имате достатъчно голям бюджет, не пестите средства, за да имате най-модерното. Практичността е на втори план, макар да не я изключвате изцяло. Вие сте от хората, които обичате сами да правят ремонтите у дома. Четете онлайн, разпитвате приятели и търсите съвети как да постигнете всичко, което желаете. Работите бързо, макар да не сте много организирани. Имате нужда половинката или близък приятел да е като ваш “общ работник”, за да ви подава инструменти, да разчиства след вас или просто да ви прави компания.

 

зодия везни

 

Скорпион

Когато решите, че домът ви се нуждае от ремонт, вие подхождате много практично. Преценявате кое помещение се нуждае от най-спешно освежаване. След това определяте бюджет и търсите майстор за грубата работа. Не сте капризни, не изпадате в нервни кризи и не крещите, но държите на добре свършената работа. Допада ви да се занимавате с довършителните дейности. 

 

Стрелец

Практичността ви води, когато става дума за ремонти у дома. Боядисвате стените само ако са изцапани, сменяте мебелите само ако не са ви удобни. Не държите на декора. Обичате да правите ремонта сами, ако можете да се справите. По време на целия ремонт сте изнервени, избухвате често пред първия човек, който се изпречи пред вас, но нервността бързо ви минава.

стрелец

 

Козирог

Когато решите да правите ремонт у дома, първо определяте бюджет, а след това решавате какво точно искате да освежите. Предпочитате да свършите повечето работа сами, но не защото сте сръчна, а защото обичате да пестите пари. Нервността е ваш верен спътник от първия до последния миг на ремонта. В притеснението си често забравяте да помислите за някои дребни или по-големи детайли. Когато ремонтирате, винаги се консултирайте с близък човек, който да е ваша опора в най-напрегнатите моменти.

 

Водолей

Когато започвате ремонт, държите най-вече на естетиката при крайния резултат. Обичате модерни цветове за дома, харесва ви често да сменяте обзавеждането и декора. Когато избирате нови вещи за дома си, се осланяте на интуицията си. Ако домът ви се нуждае от по-сериозен ремонт, винаги наемате майстори. За вас ремонтът най-често протича в очакване на крайния резултат, нямате навик да следите процеса на работа. Всяко реновиране на дома протича спокойно.

 

Риби

Смятате, че ремонт трябва да се прави само ако е необходимо. Прецените ли, че е така, веднага се заемате да организирате целия процес. Най-често вършите повечето работа сами. Дори понякога да се изнервите, не го показвате. Предпочитате да работите сами и в тишина. Напрягате се, ако някой ви дава съвети, без реално да участва в процеса. За вас на първо място е функционалността, а на второ – естетиката.

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар