Как се прави в Холандия: Собственикът на жилище отговаря пред останалите за своя наемател

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С какво ще запомним този ден? 

В Холандия собственикът на жилище в сграда носи отговорност пред останалите собственици, ако наемателят му причини щети. А наемателят спазва правилата и отговорностите, разписани в договора, иначе ще му „покажат вратата“ – още от коментара на Елица Йорданова, която от години живее в Амстердам след малако в Podcast новините. И още от темите, които ще чуете:


Щетите след наводнението в Карловско са за над 70 млн. лева, а описването им продължава. Само щетите по публичната инфраструктура са за над 50 млн. лева, обяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, който участва в днешното заседание на правителството, на което стана ясно, че България ще поиска помощ от Брюксел за възстановяване на щетите. Всички дърва, донесени от придошлите води в карловските села, ще останат за местното население. Ще бъдат извършени и проверки на място, за да се установи имало ли е незаконна сеч, която да е причина за бедствието.

Средната годишна сметка за ток на битовите абонати у нас е 836 лева, изчислиха от КНСБ. За да я плати според синдикатите, един работник на минимална заплата от 710 лева на месец, трябва да се труди 36 дни. От КНСБ цитират анализ на Европейската конфедерация на профсъюзите, според който средната годишна сметка за ток вече е по-висока от месечната заплата на нископлатените работници в повечето държави-членки. Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви, че комисията ще поиска таван на цените на руския газ, ще предложи и задължителна цел за намаляване консумацията на енергия в пиковите часове. Руският президент Владимир Путин пък заяви, че Русия ще спре да доставя газ и петрол, ако бъде наложен таван на руските енергийни ресурси.

Oколо 300 състезателки от 62 държави ще участват на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 14 до 18 септември в „Арена Армеец“ в София, предаде „Корнер“. Надпреварата е първа олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024-та. Първите три в многобоя при жените и при ансамблите ще спечелят квоти за олимпиадата. България ще бъде представена от ансамбъл жени, Боряна Калейн и Стилияна Николова. В София ще пристигнат общо около 700 души, сред които 85 индивидуални гимнастички, 30 ансамбъла, треньори, президенти на национални федерации, 35 представители от световната централа на Международната федерация по гимнастика, около 40 официални лица, близо 100 журналисти и други. Темата на Световния шампионат е „Цветовете на ритъма“, а целта е представянето на българския фолклор пред света. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Какво ни впечатли преди малко?

Сингапур кръсти орхидея на президента на Филипините. Как се нарича вече растението и защо го кръщават именно на Фердинанд Маркос-младши чуйте в Podcast новините. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар