Как се разви платформата AppGallery на Huawei за последната година

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди точно една година Huawei използва сцената на своята конференция в Барселона, за да представи обновената си платформа AppGallery и да сподели плановете си за развитието ѝ. Днес компанията сподели как се е развила тя за последните 12 месеца, като отчита 83% ръст в броя на приложенията и сериозна база от регистрирани разработчици, макар и само малка част от тях да са базирани извън родния ѝ Китай. 

За последната година Huawei отчита 530 милиона активни потребители месечно на техния онлайн магазин за приложения AppGallery, който след спиране достъпа до услугите на Google остана единственият и основен източник за съдържание за смартфоните на компанията. Конкретно в Европа потребителите са 42 милиона, което е 61.5% ръст. 

Броят на приложенията е нараснал с 83%, като вече прехвърля 384.4 милиарда, като 120 000 от тях са интегрирани с HMS. Конкретно игрите са с 500% повече. 

Разработчиците, регистрирали интерес към платформата на Huawei, са със 77% повече спрямо миналата година и вече са над 2.3 милиона, но само 300 000 от тях са базирани извън Китай, сочат данните на Huawei. От компанията споделят, че AppGallery е помогнала на над 10 000 китайски приложения да навлязат в чужбина, сред които Pascal’s Wager, Rise of Kingdoms: Lost Crusade и Night of Full Moon.

Huawei също припомня, че през 2020 г. лансира на българския пазар редица смартфони без услугите и приложенията на Google, които се базират изцяло на AppGallery. Това са моделите P40 Pro, P40 Pro+, P40 lite и P40 lite E, обновена серия Y в най-достъпния ценови сегмент, флагмана Mate 40 Pro и P smart 2021, който е бестселъра за компанията. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар