Как се става евродепутат без трудов стаж? Историята на едно мамино синче

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Такива ли искате да ви решават съдбата, за такива ли гласувате!?

Днес ще ви разкажем какво изпратихте в Европарламента след евроизобри 2019 година ще ви разкажем историята на едно мамино синче, което с протекции от забутаното село Момина клисура  стигна до висок пост в Европарламента.

Андрей Новаков е роден в Пазарджик, но израства в с. Момина клисура.

Един мандат  той си живурка в Европарламента и сега ще му е  втори. Залъгват хората,че има опит, а  точно такива трябват на ГЕРБ- млади и неопитни, лесно контролируеми…

Като младеж  Андрей започва работа  като експерт „Връзки с обществеността“ в община Благоевград, част от екипа на кмета Камбитов. Камбитов пък е човек на Цветанов в Герб. В Благоевград има много млади хора,които не могат да намерят място да се развиват,но за Андрейчо от Момина клисура се намери място.

В общинска администрация той  е зает с медийната политика на общината и международната ѝ дейност. Вземайки го под крилото си  Камбитов го представя на неговия благодетел Цветан Цветанов и от този момент започва шеметното изкачване в кариерата на младока Новаков.

Получил големите протекции става кандидат за евродепутат и естествено  е избран. При встъпването си в длъжност е най-младият член на Европейския парламент, младеж без солиден стаж става част от голямата политика на Европа. И нещо повече става член на комисии, които се занимават с големия бизнес, а той самият няма един ден опит като бизнесмен, не е бил и работодател и няма нужния опит и познания. Е не става само с протекции, както казва българския народ, трябва малко и акъл.

На европейските избори през миналата година Андрей Новаков отново е в листата на ГЕРБ под номер 3. И той заема предните места,тъй като е протеже на Цветанов и Камбитов. През изминалия мандат българите ще го запомнят с това, че носеше трибагреника като шал по време на протестите на превозвачите пред европейските институции срещу пакета Макрон. Освен че е развявал байрака,  други заслуги май няма. Е успя и да излъже цяла България в ефир, че са постигнали голяма победа за превозвачите, което естествено вече е ясно, че не е така, а пакета “Макрон” си минава в пълният си вид и ощетява всички шофьори в България и техните работодатели.

На Новаков от ГЕРБ може да завиди всеки мечтател, воден от девиза „Голяма заплата за малко работа“. В случая, обаче, представителят на Гражданите за европейско развитие на България става преди близо 5 години евродепутат без ден трудов стаж и за това време успява да спести близо половин милион лева от заплата.

„От официалната страница на ЕП става ясно, че младият евродепутат Новаков от ГЕРБ влиза “без биография”. Разбираемо е, защото просто няма какво да впише в нея. Неговото първо работно място е тук като евродепутат през 2014 година. От тогава само до 2017 година той е спестил от заплати и командировъчни цифром 232 475 евро. Тоест 500 000 или половин милион лева. Както виждате, дотук този  младеж с огромна амбиция никога не са е сблъсквал с реалните проблеми на българските граждани, защото за разлика от тях – цял живот грухат от държавната софра или в случая от тлъстата европейска баница.

За такъв ли човек  гласувате да представлява България в европейската институция?

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар